Admitere la Universitatea din București. Universitatea din București a început perioada de admiteri pentru noile promoții de studenți. UniBuc scoate la concurs peste 8.000 de locuri bugetare la diferite facultăți.

Admitere la Universitatea din București. Calendarul de admitere din sesiunea de vară

Universitatea din Bucureşti a anunțat peste 8.000 de locuri bugetare pentru anul universitar 2022-2023. Concursul de admitere la facultăţile din cadrul Universităţii din Bucureşti din sesiunea de vară vor avea loc pe tot parcursul lunii iulie. Data limită de afişare a rezultatelor de admitere este 30 iulie.

Calendarul pentru admiterea din luna iulie 2022 pentru fiecare facultate din cadtul Universității București poate fi găsit aici. UniBuc informează că fiecare facultate are propiul calendar de admitere, iar mai multe informații pot fi obținute pe site-ul web al facultăților.

Înscrierile pentru Facultatea de Matematică şi Informatică a UB, care început pe 23 iunie 2022 și se vor finisa marţi, 5 iulie. Viitorii studenți pot achita taxa de înscriere și online, prin completarea formularului disponibil la această adresă. Fiecare facultate a stabilit o sumă pentru taxa de înscriere. Taxele de la toate facultățile UniBuc pot fi consultate aici.

Câte locuri oferă Universitatea din București în sesiunea de vară 2022

Listele cu pachetul de acte care este necesar pentru admiterea la facultate 2022 la Universitatea din București poate fi consultată aici. În cazul studiilor de licență, Universitatea din Bucureşti a scos la concurs 4.459 de locuri bugetare, iar pentru programul de master se oferă 3.250 de locuri bugetare.

Cele mai multe locuri la buget se oferă la Facultatea de Limbi străine - 525, urmată de facultatea de Litere - 507 și de Matematică și Informatică - 437. La Facultatea de Matematica din cadrul Universitatii din Bucuresti au fost alocate suplimentar 11 locuri la buget în beneficiul SRI.

Pentru detalii suplimentare privind numărul de locuri bugetare scoase la concurs de fiecare facultate sunt disponibile aici (pentru licență) și aici (pentru programul de master). Totodată, Universitatea din București, a pregătit pentru sesiunile iulie şi septembrie câteva programe de studiu noi, dezvoltate „ca răspuns la dinamica socio-economică actuală şi la provocările viitorului".

Citeste si:
Admitere la facultate. Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din...
Admitere la facultate....

Este vorba despre programele de licenţă Psihologie - Ştiinţe cognitive (la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei), Geografia turismului (la Facultatea de Geografie, filiala Focşani, în sesiunea de toamnă) şi Robotică (program comun al Facultăţii de Fizică şi al Facultăţii de Matematică şi Informatică, în sesiunea de toamnă), precum şi programe de master Psihologie: Psihoterapie focalizată pe emoţii şi Psihologie: Terapii cognitiv- comportamentale (la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei). Fiecare facultate din cadrul UniBuc și-a creat broșuri de admitere pentru informații detaliate.

Forme de admitere la facultățile Universității din București

Universitatea din București a pregătit pentru sesiunea de admitere din iulie 2022 pentru programele de licență cinci forme de admitere:

Citeste si:
Admitere la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași
Admitere la Universitatea...

• Admitere pe baza mediei/ a notelor de la bacalaureat;

• Admitere pe baza mediei de la bacalaureat și a unui eseu motivațional;

• Admitere pe baza unei formule mixte;

• Admitere pe baza unui interviu motivațional;

• Admitere pe bază de examen.

Toate informațiile detaliate despre admiterea la studiile de licență ale celor 19 facultăți din cadrul UniBuc pot fi consultate aici, iar pentru programele de master aici.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 4 Iulie 2022 - 06 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.