Lucrări de reabilitare pentru încălzirea din iarna 2022-2023 în București

CMTEB a decis să efectueze lucrări de realibilitare a rețelei din cauza stării de degradare a conductelor de termoficare şi deoarece aproximativ 70% din conductele reţelei primare sunt mai vechi de 25 de ani.

Lucrările de reabilitare se vor desfășura în următoarele zone:

* şoseaua Fundeni – reparaţii la conducte cu diametrul de 600 mm
* şoseaua Pantelimon – conducte cu diametrul de 400 mm
* intersecţia Clea Călăraşi cu strada Labirint – conducte cu diametrul de 500 mm
* bulevardul Camil Ressu – înlocuire a compensatorilor pe conducta cu diametrul de 500 mm.

Totodată, pentru pregătirea funcţionării noului CET Titan, după efectuarea probei de presiune, se vor executa lucrări de înlocuire a unor conducte cu diametrul de 600 mm pe bulevardul Basarabia. După care lucrările vor continua pe bulevardul Theodor Pallady (spre Autostrada Soarelui) pentru reparația conductelor cu diametrul de 500 mm.

Pe bulevardul Iancu de Hunedoara, deasupra Pasajului Victoria, vor fi realizate lucrările de înlocuire a conductelor cu diametrul de 500 mm pe o lungime de aproximativ 100 de metri. Iar în zona Dimitrov, pe şoseaua Mihai Bravu, lucrările de înlocuire se vor efectua pentru aproximativ 200 de metri de conductă cu diametrul de 700 mm.

Ce zone vor fi afectate de sistarea apei calde

De asemenea, se vor desfășura și lucrări pregătitoare pentru începerea proiectului desfăşurat de Primăria Municipiului Bucureşti (prin asocierea companiilor Sicor- Elsaco) care are drept scop executarea lucrărilor de înlocuire a conductelor cu diametrul 800 mm pe tronsonul cuprins între bulevardul Chişinău, strada Savu Marin, şoseaua Pantelimon.

Se vor începe și manevrele pentru trecerea alimentării consumatorilor arondaţi CTE Sud din CTE Progresu. Clienții sunt avertizați că alimentarea cu apă caldă va fi sistată în sectoarele 2, 3, 4 şi parţial sectoarele 1 (zonele Aviaţiei şi Floreasca) şi 5 (zona Giurgiu).

„Vă reamintim că funcţionarea sistemului de termoficare a fost influenţată în ultimele zile de oprirea, în cursul zilei de vineri, a CET Griviţa, tot pentru revizia anuală programată. Această oprire a impus efectuarea unor alte manevre pentru schimbarea alimentării cu agent termic a consumatorilor din cartierele Crângaşi, Giuleşti şi Griviţa din magistrale alimentate de centrala termică Casa Presei Libere şi CTE Vest. Dispeceratele Companiei Municipale Termoenergetica Bucureşti şi echipele de intervenţie lucrează în regim permanent pentru soluţionarea problemelor apărute în teren”, a precizat Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti.

Pentru mai multe detalii despre procesul de reabilitare și alte informații, clienţii pot apela la numărul de telefon 031.9442 sau la numărul de telefon gratuit – 0800.820.002, precum şi prin aplicaţia Termoalert.