Social 4 Iulie 2022 10:06 de Clara Vacaru
Doi ponei înfometați și chinuiți au fost salvați de polițiști, în Năvodari. Proprietarii au fost amendați cu câte 3.000 de lei fiecare, iar animalele au fost duse la un adăpost.

Potrivit IPJ Constanța, poliţişti din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor, împreună cu poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Năvodari au desfăşurat sâmbătă, 2 iulie, o acţiune pe linia prevenirii și combaterii utilizării abuzive a animalelor în oraşul Năvodari, în zona turistică Mamaia Nord.

Ponei exploatați și chinuiți pentru poze, în Năvodari

În urma activităţilor, poliţiştii au identificat 2 bărbaţi, de 29, respectiv 33 de ani, care foloseau poneii pentru a fi fotografiați de turişti în scopul obţinerii unei sume de bani. Cei doi bărbaţi au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă de 3.000 de lei fiecare, conform Legii 205/2004 privind protecţia animalelor.

Totodată, poliţiştii au efectuat o examinare a celor doi ponei, constatând faptul că animalele prezintă urme de deshidratare şi apatie, iar prin plimbarea pe plajă au fost expuse forţat la temperaturi foarte ridicate, fiindu-le astfel provocate suferinţe fizice şi psihice, scrie digi24.ro.

Astfel, poliţiştii au emis câte un ordin de plasare în adăpost, pe o perioadă de 45 de zile, iar cei doi ponei au fost transportaţi la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 4 Iulie 2022 - 11 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.