O româncă a murit, duminică, în stațiunea Hurghanda din Egipt, în urma unui atac al unui rechin, a transmis Ministerul Afacerilor Externe (MAE). Având în vedere că acest incident este al doilea de acest gen în ultimele zile, care implică un rechin, MAE recomandă cetățenilor români care se află în Egipt sau urmează să călătorească în această țară în scop turistic să urmeze sfaturile și recomandările autoritățile locale în ceea ce privește zonele sigure de recreere și înot în mare.

MAE a transmis că o româncă a decedat în urma atacului unui rechin în Egipt

MAE a menționat, într-un comunicat de presă, că, după ce Ambasada României la Cairo a fost notificată telefonic, de către agentul unei companii de turism, cu privire la moartea unui cetățean român de sex feminin aflat în vacanță în stațiunea Hurghanda, reprezentanții acesteia au întreprins demersuri, în regim de urgență, pe lângă autoritățile competente egiptene în vederea obținerii unor informații suplimentare cu privire la circumstanțele producerii decesului acesteia.

„Potrivit informaţiilor transmise de autorităţile competente egiptene, în urma investigaţiilor realizate, a reieşit că decesul cetăţeanului român s-a produs în urma unui atac al unui rechin", a confirmat MAE.

Potrivit sursei citate, reprezentanții Ambasadei României la Cairo au întreprins demersurile necesare pe lângă autoritățile române competente pentru identificarea, de urgență, a familiei din România a persoanei decedate. Au fost transmise condoleanțe pentru pierderea suferită și oferite informațiile necesare cu privire la repatrierea trupului neînsuflețit pentru a fi înmormântat în România.

„MAE precizează că, până la acest moment, la nivelul Ambasadei României la Cairo nu au fost primite alte solicitări de asistenţă consulară din partea niciunui cetăţean român cu privire la acest incident. Ambasada României la Cairo continuă dialogul cu autorităţile egiptene, cu companiile de turism implicate şi este pregătită să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor legale", a menţionat sursa citată.

Citeste si:
Monica Tatoiu, decizie radicală după ce o româncă a fost ucisă de...
Monica Tatoiu, decizie...

Având în vedere că acest incident este al doilea de acest gen în ultimele zile, care implică atacuri de rechin, MAE recomandă cetățenilor români care se află în Egipt să fie atenți și că urmărească recomandările autorităților locale.

Două surse au declarat pentru agenția de presă Reuters că trupul unei turiste românce de aproape 40-50 de ani a fost descoperit la câteva ore după ce un atac similar a ucis o austriacă de 68 de ani. Ambele atacuri au avut loc la aproximativ 600 de metri distanță unul de celălalt, în Golful Sahl Hashleesh, potrivit surselor citate.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 4 Iulie 2022 - 08 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.