Primăria Capitalei a anunțat că intenționează să modernizeze liniile de tramvai cele mai avariate din București. Liniile de tramvai cele mai afectate sunt 3, 14, 16, 36, 44, 45, 46, iar investiția pentru reabilitarea acestora depășește 860 de milioane de lei.

Liniile de tramvai avariate din București vor fi modernizate

Nicușor Dan a anunțat că liniile de tramvai avariate din Capitală vor fi reabilitate, însă acum se așteaptă deschiderea Programului Operaționa Regional.

"Proiectele vizează aprobarea indicatorilor tehnico-economici, faza DALI, pentru mai multe linii de tramvai pe care le dorim modernizate. Aşteptăm deschiderea apelului de proiecte în cadrul Programului Operaţional Regional", a declarat primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, la începutul ședinței de Consiliu General.

Una dintre zonele care va fi modernizată cuprinde bucata de pe Str. Paleologu, Str. Armand Călinescu, Str. Vasile Lascăr, Str. Lizeanu și Intrarea Vagonului. Costul investiției este de 102.595.762, 35 de lei cu TVA. Termenul de realizare a investiției este de 18 luni (dintre care 12 luni durata de execuție). Pe strazile Armand Calinescu, Vasile Lascar si Lizeanu circula linia de tramvai 16.

Pe traseul de pe B-dul. Gheorghe Duca, Str. Alexandru Ioan Cuza, Calea Griviței și B-dul. Dinicu Golescu se așteaptă o modernizare a liniei de tramvai. Aceste lucrări se rezumă la 134.892.604, 68 de lei cu TVA. Pe arterele B-dul loan Cuza, de la intersecția cu str. Buzesti până la intersecția cu B-dul. Gheorghe Duca, B-dul. Gheorghe Duca si Calea Grivitei pana la intersectia cu str. Buzesti circula liniile de tramvai 45 si 46.

De pe Bulevardul Ferdinand I, între Șoseaua Mihai Bravu și până pe Strada Traian circulă tramvaiul 14. Lucrările se aproximează la 18 luni.

Modernizarea liniilor de tramvai 3, 14, 16 și 36

De pe Bulevardul Dimitrie Pompeiu, Șoseaua Petricani, Bulevardul Lacul Tei, Strada Maica Domnului, Strada Reînvierii și Strada Turmelor se va face o altă modernizare a liniilor de tramvai 16 și 36. Pe arterele Strada Maica Domnului de la intersectia cu Strada Reînvierii, pe Bulevardul Lacul Tei, pe Soseaua Petricani si pe Bulevardul Dimitrie Pompeiu până la bucla de întoarcere Platforma Industrială Pipera, circulă liniile de tramvai 16 si 36.

Citeste si:
Nicușor Dan: „Aproape o mie de stații STB vor fi dotate cu panouri...
Nicușor Dan: „Aproape o mie...

O altă modernizare va avea loc începând de pe Bulevardul Expoziției, Strada Aviator Popișteanu, Strada Puțul lui Crăciun, Strada Dornei și Strada Clăbucet. Investiția ajunge la 118. 729. 357 de lei cu TVA. Modernizarea va dura 18 luni. Bulevardul Expozitiei este deservit de linia de tramvai 3 care face legătura între Piața Montreal și Str. Aviator Popișteanu.

Pe bucla Gara de Est pe arterele B-dul. Gării Obor, B-dul. Ferdinand (între Gara Obor și Șos. Pantelimon), Șos. Pantelimon, Str. Baicului circulă liniile tramvaielor 14 și 36. În modernizarea acestora se va investi 152.109.748 de lei cu TVA.

”Necesitatea si oportunitatea lucrarii este impusa de starea tehnica precara a liniei de tramvai pe tronsoanele propuse pentru modernizare are o influenta negativa asupra materialului rulant existent, nu mai permite functionarea în condiții de siguranță pentru calători, iar în viitor nu va permite introducerea tramvaielor moderne, ceea ce ar împiedica dezvoltarea unui sistem de transport public de calători atractiv si eficient”, se arată in anexa proiectului de hotărâre aprobat.

Citeste si:
Nicuşor Dan: „Vom înlocui peroane vechi şi vom moderniza staţii de...
Nicuşor Dan: „Vom înlocui...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 30 Iunie 2022 - 03 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.