Cel mai mare producător european de zahăr anunță că urmează o scumpire semnificativă a zahărului.

Zahărul urmează să se scumpească

Cel mai mare producător european de zahăr Suedzucker a anunțat că intenționează să scumpească prețul zahărului pentru a compensa creşterea costurilor. Acesta afirmă că se pregăteşte să treacă la cărbune, după ce livrările de gaz rusesc în Europa au început a fi sistate din cauza războiului din Ucraina și sancțiunile emise de UE contra Rusiei.

Directorul general a declarat că prețul pentru cultivarea sfeclei de zahăr și a energiei cresc semnificativ în ultima perioadă.

"Costurile pentru cultivarea sfeclei de zahăr şi a energiei folosite în procesarea sa sunt în creştere, iar acestea sunt două procese semnificative din producţie", a declarat directorul general Niels Poerksen într-un interviu acordat ziarului Mannheimer Morgen, transmite Mediafax.

Totodată, acesta mai spune că dacă nu ar fi existat o creștere a prețurilor, ar fi fost dificil să obțină un profit.

"Dacă nu ar exista o creştere a preţurilor, ar fi dificil să ieşim la final cu profit", a spus el.

De asemenea, compania a menționat că îşi măreşte stocurile pentru a le realiza la fabricile unde poate fi folosit şi cărbunele în locul gazului, deoarece nu toate fabricile Suedzucker sunt dotate pentru a funcționa cu alte surse de energie dacă nu mai există gaz, a declarat Poerksen.

România a importat zahăr şi pro­duse zaharoase în valoare totală de 337 de milioane de euro în 2021, fiind în creştere cu 25% faţă de anul trecut, conform calculelor ZF pe baza datelor de la Institutul Naţional de Statistică. De asemenea, importurile de zahăr au fost de nouă ori mai mari decât exporturile, ajungând la o valoare de 38 de milioane de euro în 2021.

Citeste si:
Produsele alimentare care s-au scumpit cel mai mult în ultima lună...
Produsele alimentare care...

TREI motive să renunți la zahăr

Aproape toată lumea iubește zahărul, dar acesta nu este bun deloc pentru organismul nostru. Mulți oameni devin dependenți de el, fără ca măcar să își dea seama de lucrul acesta. Se întâmplă multe schimbări în corpul tău, când renunți la a mai consuma zahăr.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 27 Iunie 2022 - 11 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.