Acțiuni de deratizare a şobolanilor, ţânţarilor şi căpuşelor în București

Compania Municipală Eco Igienizare a anunțat că de marți vor începe să aplice a treia rundă de tratament de deratizare a şobolanilor, ţânţarilor şi căpuşelor pe terenurile aferente imobilelor cu spaţii destinate locuinţelor colective, asociaţii de locatari/proprietari, cămine de studenți şi de elevi, locuinţe sociale, parcări de reşedinţă etc.

Pentru tratamentele de deratizare pe spaţiile din exterior se va utiliza substanţa raticidă Racumin Paste, care este amplasată în staţii de intoxicare din PVC. Tratamentele de deratizare sunt aplicate anul împrejur. Începând de marți, Compania Municipală Eco Igienizare începe și al treilea tratament de combatere a larvelor de ţânţari dintre cele şapte programate pentru anul 2022.

Tratamentele de larvicidare se vor aplica în toate zonele din apropierea malurilor de lac sau în zonele cu vegetaţie dezvoltată în interiorul lacurilor și în zonele de mică adâncime a apei. Lacurile pe care se va interveni sunt în administrarea Primăriei Municipiului Bucureşti, respectiv Lacul Morii, Herăstrău, Cişmigiu, Tei, Circului, Naţional, Floreasca, Tineretului, Carol, Băneasa, Străuleşti şi Palatele Brâncoveneşti Mogoşoaia.

Tratament de combatere a țânțarilor

Substanţa folosită pentru combaterea larvelor de ţânţari este Vectobac. Substanța este aprobată de Ministerul Sănătăţii şi nu dăunează în vreun fel flora şi fauna de pe malurile lacurilor.

În această săptămână se va finaliza aplicarea celui de-al patrulea tratament pentru combaterea ţânţarilor dintre cele 14 programate în acest an. Al cincilea tratament se va aplica săptămâna viitoare, în funcţie și de condiţiile meteorologice.

Tot în această săptămână se va finaliza și al doilea tratament pentru combaterea căpuşelor din totalul de patru programate în acest an. Al treilea tratament urmează să fie aplicat săptămâna viitoare, ținând cont de prognoza meteo.

În cazul în care există anumite sesizări şi reclamaţii, Compania Municipală Eco Igienizare Bucureşti poate fi contactată 24/24h la numărul de telefon 0752.041.898 sau la adresa de email la sesizari@cmeib.ro.