Caz tragic într-o familie din localitatea Nucet din judeţul Dâmboviţa. Un nou-născut de doar două luni şi jumătate a decedat după ce s-ar fi înecat cu lapte.

S-a înecat cu lapte și a murit

Mama bebelușului a declarat că își hrănea copilul cu lapte dintr-un biberon, iar la un moment dat a observat că micuțul nu a mai putut să respire. O echipă de medici au intervenit de urgență, identificând că bebelușul se afla în stop cardio-respirator. Salvatorii au încercat să îi salveze viața, însă totul a fost în zadar. Medicii i-au constatat decesul.

Mama copilului are 23 de ani şi mai are doi copii mici, o fetiţă de cinci ani şi un băieţel de un an şi nouă luni. Soţul ei este plecat să muncească în construcţii, în Anglia, iar femeia îşi creşte copiii cu ajutorul soacrei şi a unei străbunici, care locuiesc în aceeaşi gospodărie.

Îi dădusem să mănânce lapte şi începuse să se înece, dar nu e prima dată. El era cuminte, râdea. I-am dat să mănânce, că el mânca lacom. Dintr-o dată a început să se înece. L-am ridicat peste cap, l-am dat pe spate, dar degeaba.”, a spus Cornelia Afilipoaie, mama copilului.

Bunica micuțului, Georgeta Afilipoaie, a spus că a auzit cum mama pruncului a strigat-o speriată în momentul în care a realizat că bebelușul nu mai respiră. Acesta era schimbat la față și se îneca foarte des, a mai spus bunica.

Medicii legiști vor efectua autopsia

Cei de la Serviciul Județean de Ambulanță Dâmbovița au intervenit rapid, însă era prea târziu pentru a-l readuce la viață.

Un sugar în vârstă de două luni şi jumătate, probabil s-a înecat cu lapte. Am ajuns, am constatat că era în stop cardio-respirator, am început manevrele de resuscitare, s-a constatat decesul de către doamna doctor.”, a afirmat Sebastian George Mocanu, asistent medical SAJ Dâmboviţa.

Vecinii femeii au povestit că aceasta era o mamă bună și grijulie, niciodată nu își neglija copilul, iar cel mai probabil micuțul a fost lacom, acesta fiind și motivul tragediei.

Citeste si:
Nicușor Dan: „Dâmbovița este o uriașă oportunitate pentru București”
Nicușor Dan: „Dâmbovița este...

Corpul neînsuflețit al bebelușului urmează să fie trimis la autopsie, iar medicii legiști vor stabili cu exactitate care a fost cauza decesului. La locul tragediei a intervenit și poliția. Oamenii legii au pornit o anchetă și continuă cercetările pentru a stabili toate circumstanțele în care a avut loc tragedia.

Toți membrii familiei sunt audiați, iar asistenții sociali sunt implicați și ei în acest caz pentru a stabili dacă este vorba despre o neglijenţă.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 Mai 2022 - 11 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.