Social 24 Mai 2022 09:27 de Alexandra Chivu
Alertă de incendiu la metrou, la Piața Romană, marți dimineață, din cauza unei defecțiuni tehnice. Călătorii au fost evacuați, iar circulația pe Magistrala 2, pe sensul Pipera-Berceni, a fost oprită temporar, în timp ce a fost activat planul roșu de intervenție.

Incendiu la metrou, la stația Piața Romană

UPDATE 10.26: Circulația metroului a fost reluată, însă se face pe un singur fir. Metroul avariat este încă în tunel, în apropiere de stația Piața Romană.

UPDATE 10:10 Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a făcut primele precizări despre incendiul de la metrou.

„Din păcate a fost un incident la metrou, între stația Română și stația Universității. Un incident care a dus la evacuarea a 172 de persoane, dintre care 25 au fost asistați medical", a precizat Raed Arafat.

Conform ISU, a avut loc un incendiu la o ramă de metrou care are o defecțiune tehnică: „Nu există flacără deschisă, doar degajări de fum”. Incidentul a avut loc în timp ce metroul se afla în tunel, la Piața Romană, la aproximativ 20-30 de metri de peron. „Din datele furnizate nu sunt victime. A fost întreruptă alimentarea cu energie electrică. Echipajele din cadrul ISUBIF sunt amplasate în zona stațiilor de metrou Romană, Universitate și Piața Victoriei”, au mai informat pompierii.

Toţi călătorii aflaţi în staţiile de metrou în stațiile Piaţa Victoriei şi Universitate au fost evacuaţi, dar continuă intervenţia pentru evacuarea călătorilor la staţia Romană, informează ISU Bucureşti-Ilfov.

Comunicat Metrorex

Înr-un comunicat, Metrorex informează că circulația trenurilor de metrou pe Magistrala 2 se desfășoară cu dificultate din cauza unei defecțiuni tehnice identificată la un tren care a plecat din stația Piața Romană către Berceni.

În urma defecțiunii, trenul va fi retras din circulație pentru analiză și remediere. Între timp se iau toate măsurile pentru ca circulația pe Magistrala 2 să se reia în condiții normale.

„Metrorex informează că astăzi, 24.05.2022, începând cu ora 8:50 , circulația trenurilor de metrou pe Magistrala 2 se desfășoară cu dificultate din cauza unei defecțiuni tehnice identificată la un tren care a plecat din stația Piața Romană către Berceni.

Citeste si:
Programul metroului în minivacanța de Sfântul Andrei și 1 Decembrie
Programul metroului în...

n urma defecțiunii, trenul va fi retras din circulație pentru analiză și remediere. Între timp se iau toate măsurile pentru ca circulația pe Magistrala 2 să se reia în condiții normale. Metrorex prezintă scuze călătorilor pentru disconfortul creat", a transmis Metrorex.

Știre în curs de actualizare.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 Mai 2022 - 10 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.