În scurt timp, absolvenții liceelor vor susține examenele de Bacalaureat și vor fi nevoiți să își decidă viitorul. Ca în fiecare an, Academia de Studii Economice din București vine cu oferte educaționale atractive pentru viitorii studenți. Din data de 4 iulie, ASE București începe concursul de admitere pentru programele de licență pentru anul de studiu 2022-2023.

Începe admiterea la ASE București

Academia de Studii Economice din București vine și în acest an cu oferte fabuloase pentru viitorii săi studenți. Universitatea oferă peste 7000 de locuri, jumătate dintre acestea fiind finanțate din bugetul statului.

ASE București pune la dispoziție 36 de programe universitare de licenţă, cu predare în limbile română, engleză, franceză sau germană, cu formele de învățământ cu frecvenţă, la distanţă şi cu frecvenţă redusă.

În cadrul Academiei de Studii Economice din București se regăsesc următoarele facultăți:


 • Administrarea afacerilor, cu predare în limbi străine;

 • Administrație și Management Public;

 • Business și Turism;

 • Cibernetică, Statistică și Informatică Economică;

 • Contabilitate și Informatică de Gestiune;

 • Drept; Economie Agroalimentară și a Mediului;

 • Economie Teoretică și Aplicată;

 • Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori;

 • Management;

 • Marketing;

 • Relații Economice Internaționale.

Retail jobs

Înscrierile se fac la începutul lunii iulie, prin încărcarea documentelor necesare pentru admitere pe platforma admitere.ase.ro. Taxa de înscriere la admitere poate fi achitată online, în cadrul procesului de înscriere a candidatului.

În ce constă admiterea la ASE București

Candidații vor fi nevoiți să susțină un concurs de admitere care constă într-un eseu motivațional ce va fi evaluat cu admis sau respins, fiind probă eliminatorie. Viitorii studenți trebuie să își motiveze alegerea facultății la care aplică în acest eseu. De asemenea, tinerii vor mai susține și un test de competenţă lingvistică, susținut exclusiv de către candidaţii care optează pentru un program cu predare în limbă străină sau Limbi moderne aplicate și care nu dețin un certificat de competență lingvistică recunoscut de ASE. (Mai multe detalii legate de certificatele de competență lingvistică). Și în cele din urmă, media generală de admitere la facultate va fi calculată între media obţinută la examenul de bacalaureat (70%) şi media anilor de studii liceale (30%).

Citeste si:
ASE București începe astăzi un nou an universitar. Cursurile - în...
ASE București începe astăzi...

Beneficiile de a fi student ASE

Pentru alte nelămuriri și informații suplimentare despre Admitere și ASE, candidații pot consulta paginile instituționale Admitere Licență 2022, Facebook, Grup oficial Admitere 2022, Instagram.

ASE desfășoară în fiecare vineri de la ora 18.00 întâlniri online cu candidații săi, sub genericul Admis la ASE 2022, unde viitorii potențiali studenți pot primi răspuns la orice întrebare.

Studenții ASE pot beneficia de peste 3.400 de burse de performanță, de studiu şi sociale, și peste 550 de burse Erasmus de studii în străinătate, peste 3000 de locuri de practică și internshipuri în companii prestigioase.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 18 Mai 2022 - 11 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.