Ucrainenii de pe Insula Șerpilor au fost eliberați

„Joi, din ordinul președintelui Zelenski, a avut loc primul schimb de prizonieri de război. Zece militari ai noștri au fost eliberați în schimbul a 10 ocupanți capturați”, a postat pe Telegram Irina Vereshchuk, viceprim-ministru al Ucrainei și ministru al reintegrării teritoriilor ocupate temporar.

Vereshchuk susține că 11 marinari ruși ce au fost salvați de pe o navă scufundată în apropiere de Odesa au fost transferați joi în Rusia. Tot în urma acestui schimb, 19 marinari ucraineni de pe nava de salvare Sapphire ce au fost capturați de ruși în timp ce încercau să recupereze militarii ucraineni de pe Insula Șerpilor au fost eliberați și se întorc acasă.

Anterior, la sfârșitul lunii februarie, Ucraina a anunțat că militarii ucraineni care se aflau pe Insula Șerpilor ar fi fost uciși de ruși după ce timp de mai multe zile nu au dat nici un semn de viață. Unul dintre dialogurile pe care ucrainenii l-au avut cu soldații ruși a fost făcut public: “Suntem o navă militară rusă. Repet: suntem o navă militară rusă. Vă sugerez să lăsați armele jos imediat pentru a evita o vărsare de sânge și decese nejustificate. Dacă nu, veți fi bombardați. Repet: suntem o navă miltară rusă și vă propun să lăsați armele jos. Dacă nu, veți fi atacați. Ați înțeles? Să vă ia .. (dracu)!
Lua-v-ar ... (dracu!) cu nava voastră rusă.”