Țările din Europa sunt în așteptarea turiștilor

Tot mai multe țări din Europa renunță la restricții și sunt în așteptarea turiștilor. Mai există însă țări în care testul PCR este obligatoriu.

”Mai sunt însă câteva țări în care trebuie să prezinți la intrare testul PCR, să mergi la hotel și să aștepți rezultatele testelor din aeroport și să fi testat din 5 în 5 zile, cum este, de exemplu, în Thailanda. Dar asta nu împiedică turiștii să viziteze această țară din ce în ce mai mult.”, a explicat Roxana Ilinca, agent de turism.

Pentru cei dornici de a schia undeva în Italia sau Franța, vestea că țările renunță la restricții a venit la fix. Aceste țări sunt unele dintre cele mai vizitate din Europa, iar ofertele pentru o vacanță sunt numeroase acum.

„Încă de la începutul anunțului că Franța își deschide porțile pentru toți turiștii, deja ofertele au început să vină. Un weekend prelungit pe Coasta de Azur în perioada următoare, 3 nopți de cazare și zbor direct, are tarife începând de la 108 euro de persoană. Nici Marsilia nu stă mai jos, 87 de euro 3 nopți de cazare și zbot direct cu o companie low cost, dar este perioada prielnică pentru a vizita”, a spus Roxana Ilinca.

Țările din Europa deja sunt aglomerate, în special zonele pentru schiat. Unii turiști optează pentru vacanțe secționate, care acoperă mai multe zone turistice, astfel reușind să călătorească mai mult. Oamenii sunt dornici de a călători și de a vizita alte locuri după doi ani de restricții.

”În Italia, Austria, Elveția și Franța anunțul că aceste țări vor permite accesul a făcut ca numărul rezervărilor să fie în creștere”, a mai menționat agentul de turism.