Comisia Europeană a venit cu o propunere controversată: să creștem mai puține animale și să mâncăm mai puțină carne, pentru a reduce poluarea, luând seama că fermele reprezintă un adevărat pericol pentru mediul înconjurător. Oficialii au pus gând rău în special vitelor, din motivul că acestea produc 14,5% din totalul de gaze de seră. 

Carnea de vită, ținta Comisiei Europene. Oficialii vor să mâncăm mai puțină pentru a reduce poluarea

Comisia Europeană a propus ca, în viitorul apropiat, carnea de vită să existe cu moderație pe mesele noastre, deoarece vitele poluează și produc 14,5% din totalul de gaze de seră, cantitate care este echivalată cu gazele produse de toate automobilele și avioanele la un loc.

„Sunt produse la care s-a dublat prețul. Pe lângă creșterea prețului la furajele necesare hrănirii, a crescut prețul și la celelalte utilități. Şi în special la energie. Avem încheiat contract pt 2022 în care prețul s-a mărit de 3.5 ori”, a spus un inginer.

O lume fără poluare înseamnă o lume unde poți să fii fericit. Descoperă perspectivele acestea și abonează-te la newsletter-ul Green Start-Up!

Inginer: Nu este atât de mare pericolul, dacă se respectă anumite condiții

„Nu cred că este atât de mare pericolul de poluare. Dacă se respectă anumite condiții de depozitare a dejecțiilor. Dacă se continuă așa, nici nu ar mai fi nevoie să impună Comisia Europeană restricții pentru că desființează singure. Din cauza prețurilor mari la imputuri și prețurilor mici la lapte”, a declarat inginerul Valeriu Lazăr.

„Mulți din cei care sunt la comisie sunt rupți de o realitate”, a completat Anton Magdearu, Asociația Forța Fermierilor.

Specialiștii admit că renunțarea la carnea de vită poate fi o variantă eficientă de a reduce amprenta de carbon. Aceste animale produc cantități mari de metan, gaz care contribuie la încălzirea globală de 23 de ori mai mult decât dioxidul de carbon.

Citeste si:
România schimbă PET-ul cu biletul
România schimbă PET-ul cu...

O lume fără poluare înseamnă o lume unde poți să fii fericit. Descoperă perspectivele acestea și abonează-te la newsletter-ul Green Start-Up!


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 26 Ianuarie 2022 - 02 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.