Carnea de vită, ținta Comisiei Europene. Oficialii vor să mâncăm mai puțină pentru a reduce poluarea
Comisia Europeană a propus ca, în viitorul apropiat, carnea de vită să existe cu moderație pe mesele noastre, deoarece vitele poluează și produc 14,5% din totalul de gaze de seră, cantitate care este echivalată cu gazele produse de toate automobilele și avioanele la un loc.
„Sunt produse la care s-a dublat prețul. Pe lângă creșterea prețului la furajele necesare hrănirii, a crescut prețul și la celelalte utilități. Şi în special la energie. Avem încheiat contract pt 2022 în care prețul s-a mărit de 3.5 ori”, a spus un inginer.
O lume fără poluare înseamnă o lume unde poți să fii fericit. Descoperă perspectivele acestea și abonează-te la newsletter-ul Green Start-Up!
Inginer: Nu este atât de mare pericolul, dacă se respectă anumite condiții
„Nu cred că este atât de mare pericolul de poluare. Dacă se respectă anumite condiții de depozitare a dejecțiilor. Dacă se continuă așa, nici nu ar mai fi nevoie să impună Comisia Europeană restricții pentru că desființează singure. Din cauza prețurilor mari la imputuri și prețurilor mici la lapte”, a declarat inginerul Valeriu Lazăr.
„Mulți din cei care sunt la comisie sunt rupți de o realitate”, a completat Anton Magdearu, Asociația Forța Fermierilor.
Specialiștii admit că renunțarea la carnea de vită poate fi o variantă eficientă de a reduce amprenta de carbon. Aceste animale produc cantități mari de metan, gaz care contribuie la încălzirea globală de 23 de ori mai mult decât dioxidul de carbon.
O lume fără poluare înseamnă o lume unde poți să fii fericit. Descoperă perspectivele acestea și abonează-te la newsletter-ul Green Start-Up!
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Comisia Europeană vrea să mâncăm mai puțină carne de vită pentru a reduce poluarea. Fermier: „Sunt rupți de realitate” .