Carnea de vită, ținta Comisiei Europene. Oficialii vor să mâncăm mai puțină pentru a reduce poluarea

Comisia Europeană a propus ca, în viitorul apropiat, carnea de vită să existe cu moderație pe mesele noastre, deoarece vitele poluează și produc 14,5% din totalul de gaze de seră, cantitate care este echivalată cu gazele produse de toate automobilele și avioanele la un loc.


„Sunt produse la care s-a dublat prețul. Pe lângă creșterea prețului la furajele necesare hrănirii, a crescut prețul și la celelalte utilități. Şi în special la energie. Avem încheiat contract pt 2022 în care prețul s-a mărit de 3.5 ori”, a spus un inginer.


O lume fără poluare înseamnă o lume unde poți să fii fericit. Descoperă perspectivele acestea și abonează-te la newsletter-ul Green Start-Up!


Inginer: Nu este atât de mare pericolul, dacă se respectă anumite condiții

„Nu cred că este atât de mare pericolul de poluare. Dacă se respectă anumite condiții de depozitare a dejecțiilor. Dacă se continuă așa, nici nu ar mai fi nevoie să impună Comisia Europeană restricții pentru că desființează singure. Din cauza prețurilor mari la imputuri și prețurilor mici la lapte”, a declarat inginerul Valeriu Lazăr.

„Mulți din cei care sunt la comisie sunt rupți de o realitate”, a completat Anton Magdearu, Asociația Forța Fermierilor.


Specialiștii admit că renunțarea la carnea de vită poate fi o variantă eficientă de a reduce amprenta de carbon. Aceste animale produc cantități mari de metan, gaz care contribuie la încălzirea globală de 23 de ori mai mult decât dioxidul de carbon.

O lume fără poluare înseamnă o lume unde poți să fii fericit. Descoperă perspectivele acestea și abonează-te la newsletter-ul Green Start-Up!