Un grav accident a avut loc astăzi pe o pârtie de schi din Brașov. Un adolescent de 16 ani s-a accidentat după ce propriul schi i-a sărit din picior. Salvamontiștii se luptă cu numeroase cazuri de accidentări și diverse situații imprevizibile.

Un schi i-a secționat genunchiul unui tânăr de 16 ani

Un adolescent în vârstă de 16 ani, aflat într-o mini vacanță la munte, a fost rănit grav în timp ce schia pe o pârtie din Poiana Brașov. Prietenul tânărului a povestit că acesta ar fi căzut și, în momentul în care schiul i-a căzut din picior, s-ar fi întors și din viteză i-ar fi secționat zona genunchiului.

Salvamontiștii au intervenit de urgență și l-au transportat pentru a fi preluat de echipajul SMURD care deja sosise la fața locului. Tânărul a fost transportat la spital unde i s-a acordat primul ajutor medical.

Salvamontiștii vin cu un semnal de alarmă pentru turiști

În ultimele 24 de ore, aproape 130 de persoane au avut nevoie de ajutor. Numărul foarte mare de turiști din Poiana Brașov ar fi una dintre cauze. Pe pârtiile din stațiuni este o aglomerație de nedescris, aceștia schiind foarte aproape unul de altul, fără a păstra o distanță de siguranță.

De asemenea, există persoane care nu stăpânesc atât de bine această activitate, însă se aventurează pe cele mai complicate și mai puțin recomandate trasee pe pârtii. Salvamontiștii apelează la turiști cu rugămintea ca aceștia să urmeze indicațiile întocmai și să fie mai precauți pentru binele siguranței lor, dar și a celor din jur.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 Ianuarie 2022 - 04 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.