Zeci de familii din Brașov au plătit peste două milioane de euro pentru ridicarea unui bloc în care doreau să se mute. Lucrările s-au oprit, iar dezvoltatorul imobiliar nu poate fi contactat. 

Dezvoltator imobiliar din Brașov, țepe de 2 milioane de euro

„Reședința sigură”, așa cum a fost numit noul ansamblu rezidențial, s-a transformat în cartierul groazei, spun oamenii care au plătit integral, încă din 2019, pentru un apartament aici. Chiar dacă au ajuns să devină chiar și proprietari pe un sfert din clădire, brașovenii nu pot nici măcar să intre în bloc pentru a vedea stadiul lucrărilor.

Cele 40 de familii păgubite susțin că au fost mințite de dezvoltatorul care a luat peste două milioane de euro și nu le-a oferit nimic în schimb. Oamenii ar fi trebuit să se mute în complex în 2020. Ei au cerut să poată intra în bloc și să continue singuri lucrările, dar dezvoltatorul le-ar fi interzis, transmițându-le că nu au dreptul să intre în clădire.

În momentul în care au plătit banii pentru apartamente, blocul era finisat la exterior și mai era nevoie doar de amenajări interioare. Chiar dacă omul de afaceri a primit peste două milioane de euro, el nu a reușit să termine lucrările și să predea apartamentele.

„În noiembrie 2019 am plătit suma de 56.000 de euro pentru un apartament de 53 de metri pătraţi, care trebuia să fie gata în ianuarie sau cel târziu mai 2020. Suntem în 2022 şi blocul este în acelaşi stadiu ca în 2019.

De câte ori l-am contactat pe dezvoltator, fie nu ne-a răspuns, fie a zis să stăm liniştiţi pentru că tatăl lui e fost poliţist şi orice am face va avea câştig de cauză. A spus că a mai plătit câteva mii de euro pentru nişte dosare pe care s-a pus praful”, a spus Lazăr Hriscu, unul dintre cumpărătorii de pe George Călinescu.

Citeste si:
DN1: Circulația va fi restricționată, timp de o lună, între Predeal...
DN1: Circulația va fi...

Cumpărătorii păcăliți s-au strâns în fața blocului, în speranța că vor pune presiune pe afacerist, mișcând astfel lucrurile. „„Ne-am strâns aici şi sperăm să vină Poliţia să constate că ne-a blocat accesul şi poate fac ceva şi autorităţile pentru că noi nu suntem singurii păgubiţi. În blocul de vizavi s-a întâmplat la fel, dar i-a lăsat să termine singuri lucrările. În partea cealaltă este o groapă. A încasat integral sumele pentru apartamentele respective şi au rămas oamenii păgubiţi de toţi banii”, a mai spus Lazăr Hriscu.

„Am făcut plângere la Parchet, la Poliție, dar nu s-a întâmplat nimic până acum”

„Eu am cumpărat două apartamente cu câte două camere, care au costat, în total, 103.000 de euro. De atunci, mare scofală nu s-a mai făcut aici. A mai chemat o firmă, care ne-a cerut şi nouă nişte bani, ca să poată face lucrările. Am dat şi acei bani, după care firma a plecat. Am vorbit cu patronul şi ne-a zis că dezvoltatorul nu i-a plătit niciun ban şi a fost nevoit să plece.

Citeste si:
Repartitoarele de căldură vor deveni obligatorii de la 1 ianuarie 2023
Repartitoarele de căldură vor...

Am făcut plângeri penale la Parchet, la Poliţie, dar nu s-a întâmplat nimic până acum. Sperăm să avem câştig de cauză, dar, între timp, noi plătim rate în continuare la chirie”, a transmis un alt cumpărător.

„În 2019 am plătit 35.000 de euro pentru o garsonieră. Dezvoltatorul a divorţat şi soţia lui ne-a vândut partea ei, de 25% din bloc, aşa că suntem şi coproprietari. I-am dat în judecată şi aşteptăm să se pronunţe instanţa, să vedem ce putem face mai departe”, a spus Constantin Sava.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 Ianuarie 2022 - 11 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.