Sărăcia îi trimite pe români la amanet

Nevoia îi trimite pe români la casele de amanet. Pentru ei, acestea reprezintă colacul de salvare în situațiile dificile întâmpinate. Este singura variantă de a nu mai purta grija zilei de mâine. Neajunsurile sunt atât de mari pentru unii, încât lasă la amanet chiar și verighetele.


„Aici avem verighete, una de damă și una de bărbat... Le-a lăsat o doamnă, îi trebuiau bani...Sunt inscripționate. O să le topim pentru că nu se pot vinde inscripționate”, a spus un proprietar de amanet, conform Observator.



„O pereche de dinți. Erau dinți de aur, presupun că persoana care i-a avut a decedat și urmașii s-au gândit să îi valorifice”, a mai povestit acesta.


Aproape 2.700 de lei a plătit casa de amanet pentru acei dinți. Dat fiind că nu era vorba despre un obiect care putea fi revândut în aceeași formă, dinții au fost topiți, iar aurul refolosit.

Pentru a-și recupera obiectele, oamenii trebuie să plătească suma pe care au obținut-o inițial plus un procent, care diferă de la magazin la magazin. Foarte mulți renunță la bunuri din cauză că nu își mai permit să le redobândească. În aceste cazuri, casele de amanet le scot la vânzare la prețuri cu mult sub cele de pe piață.