Polițistul care a ucis-o pe Raisa, pe trecerea de pietoni, și a lovit-o grav pe prietena ei, a făcut primele mărturisiri în fața procurorilor de la punerea sa sub acuzare, la mai bine de o săptămână după tragedie. El a declarat că nu le-a văzut pe cele două fete și a recunoscut că avea viteză excesivă. Mai mult, a confirmat scena în care o mișcă pe Raisa cu piciorul, dar spune că a făcut-o pentru a o sprijini pe copilă. 

Polițistul care a ucis-o pe Raisa a făcut primele mărturisiri în fața procurorilor. Agentul a recunoscut scena cu bocancul

Polițistul vinovat de accidentul de pe bulevardul Laminorului, în data de 13 ianuarie, când două fete de 11 și 13 ani au fost lovite de mașina condusă de el, cu semnale luminoase pornite și viteză, a fost audiat la Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 aproximativ o oră, joi. Avocatul care reprezintă în instanță familia Raisei a povestit ce a spus agentul în fața anchetatorilor.

„Nu a văzut absolut nimic și s-a trezit cu o bubuitură, după care a pus frână. El a verificat trecerea de pietoni și nu era nimeni acolo, deși din filmări se vede că fetițele mergeau încet...”, a declarat Adrian Cuculis, avocatul familiei Raisei.

Convorbirea dintre dispecer și polițist

- Sunt agent de poliție, am lovit pe cineva mortal, cred.

- Pieton?

- Da!

- Erați în timpul serviciului?

- Da, da, da...

- Echipaj de poliție?

- Da, da, da...

Transcriptul discuției dintre agent și dispecer arată că inculpatul i-a cerut sfaturi unuia dintre angajații STS pentru a o ajuta pe fetiță și a rugat de mai multe ori să fie trimisă o ambulanță la fața locului.

- Vă rog!

- Sunt deja în drum către dumneavoastră.

- Ce să-i fac, ce să-i fac? E plină de sânge. A pierdut foarte mult sânge. Ce să-i fac, spuneți-mi ce să-i fac?

- S-o puneți jos acolo, să nu miște, să nu stea pe spate.

- Pe stânga. Pe partea stângă?

- Da, să se miște cât mai puțin.

A recunoscut că nu era în misiune

Omul legii a mărturisit în fața procurorilor că nu era în misiune și că nu știa cum să îi acorde fetei primul ajutor. El a confirmat și controversata scenă în care pare că împinge trupul Raisei cu bocancul și a explicat că astfel a vrut să îi sprijine corpul copilei.

Citeste si:
VIDEO Polițist de la Rutieră, lovit cu o piatră în cap, în timpul...
VIDEO Polițist de la Rutieră,...

„El, în realitate, nici nu a știut că răspundă la întrebarea unde a făcut cursul de condus defensiv. Deci cursul ăsta, pur și simplu, nu a existat pe nicăieri. (...) Era înmărmurit, a dat ture lungi pe hol cât colegul meu a verificat dosarul parchetului”, a completat avocatul Adrian Cuculis.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 21 Ianuarie 2022 - 09 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.