Certificatul digital COVID poate fi descărcat după 10 zile de la vaccinarea cu a treia doză, în cazul persoanelor vaccinate anterior cu schema completă.

Certificatul verde poate fi generat după 10 zile de la administrarea dozei booster

CNCAV a anunțat, după ce mai multe persoane au întrebat, că certificatul verde poate fi descărcat și după prima doză, însă acesta nu va fi valid.

"Se poate genera și după prima doză dar nu este valid. Trebuie să aveți schemă completă de vaccinare și să fi trecut 10 zile de la efectuarea acesteia”, au menționat reprezentanţii CNCAV unei întrebări puse în comentariile postării de pe pagina de Facebook, RO Vaccinare.

Certificatul digital COVID poate fi eliberat de pe https://certificat-covid.gov.ro/ și poate fi folosit atât în format digital, pe telefon, tabletă, cât și în varianta tipărită. Este necesar doar introducerea datelor personale, după care site-ul automat îl creează împreună cu codul QR unic.

Cine poate obține certificatul digital după vaccinare

"Persoanele care pot obține Certificatul Digital UE după vaccinare sunt:

- cele care au efectuat schema completă de vaccinare în România;
- cele care au efectuat cel puțin o doză în România din schema completă;
- cele care au efectuat schema completă într-un stat terț (NON UE) și sunt cetățeni români sau membrii familiilor acestora.

Certificatul se poate scana cu Aplicația Check DCC, realizată de STS - Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, care poate fi descărcată gratuit din magazinul de aplicații Google Play pe un telefon mobil sau o tabletă cu sistem de operare Android. Verificarea certificatelor se poate realiza și pe telefoanele mobile cu sistem de operare IOS, prin funcționalitatea Web Check DCC", se arată în mesajul transmis de RO Vaccinare, pe pagina de Facebook.

Citeste si:
Formularul PLF va trebui completat în continuare de cei care intră...
Formularul PLF va trebui...

Este nevoie de un certificat nou după vaccinare cu doza a treia?

O altă nelămurire a românilor este dacă certificatul digital trebuie descărcat din nou de pe platformă, după imunizarea cu a treia doză anti-COVID-19.

„Pentru doza 3 se generează un certificat nou. Va apărea 3/3 la numărul de doze. Va fi valid imediat de la generare", au răspuns reprezentanţii RO Vaccinare.

Începând de săptămâna trecută, certificatul verde COVID a devenit obligatoriu pentru majoritatea activităților desfășurate pe teritoriul țării.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 18 Ianuarie 2022 - 01 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.