Polițiștii de la Rutieră nu mai dau amenzi, ci doar avertismente, în semn de protest față de nerespectarea Legii Salarizării. Șoferii care încalcă legea primesc doar admonestări pentru fapte care, în mod normal, îi lăsau fără sume mari de bani și actele mașinii. 

Polițiștii de la Rutieră nu mai dau amenzi, în semn de protest față de neaplicarea noii Legi a Salarizării

Sindicatul Europol a anunțat încă de la 1 decembrie că polițiștilor din toată țara li s-a recomandat, ca o primă formă de protest, să nu mai dea amenzi, ci numai avertismente. Prin această acțiune, oamenii legii speră ca noul guvern să instituie Legea Salarizării nr. 153/2017, care trebuie să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2022.

„Am început prima formă a protestului anunțat, respectiv aplicarea avertismentelor. Pentru a face dovada participării colegilor noștri la calendarul de proteste asumat, așteptăm să ne trimiteți în continuare avertismentele pe care le primiți pentru a le posta pe pagina noastră”, le-a transmis Sindicatul Europol, polițiștilor din toată țara, prin intermediul rețelei facebook.

„(…) Este primul semnal că ne putem face auziți și că putem determina guvernanții să aplice Legea salarizării 153/2017 de la 01 ianuarie 2022”, arată liderul Sindicatului Europol, Cosmin Andreica.

Pe pagina de Facebook a Sindicatului au fost postate câteva avertismente, ca dovadă că polițiștii își mențin poziția, conform recomandării Europol.

„Nu mai suntem dispuși să rămânem fraierii sistemului bugetar”

La momentul inițierii calendarului de proteste, reprezentanții Sindicatului Europol atrăgeau atenția că polițiștilor nu le-au mai fost crescute salariile de 14 ani, iar pensiile nu le-au fost indexate nici măcar cu inflația.

”NU mai acceptăm să îndeplinim sarcini pe care nu le avem în fişa postului. NU mai suntem dispuşi să rămânem fraierii sistemului bugetar, în timp ce pentru alte categorii bugetare, Legea salarizării deja se aplică în integralitate”, precizau aceștia, într-un comunicat.

Citeste si:
Răsturnare de situație! Afaceristul din Cluj și-ar fi înscenat...
Răsturnare de situație!...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 8 Decembrie 2021 - 12 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.