Trei bărbați bănuiți că ar fi profanat zeci de morminte în Dâmbovița și Cluj au fost prinși de poliție. Aceștia aveau un mod de operare special. Se uitau la live-uri pe Facebook de la înmormântări și își notau cavourile de lux, apoi dădeau jaful. Luau bijuteriile sau banii lăsați în hainele celor îngropați. Ei au dezgropat inclusiv monumentul unui copil de doi ani, de unde au luat bunuri de aproape 10.000 de lei. 

Bărbaţi acuzaţi că au profanat zeci de morminte în Dâmboviţa și Cluj, după ce le urmăreau pe Facebook

Poliţiştii din Dâmboviţa, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Găeşti, au reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, trei persoane cu vârste cuprinse între 24 și 40 de ani bănuite de comiterea infracțiunilor de furt calificat și profanare de morminte.

Indivizii au fost depistați pe Autostrada a 10 Turda-Sebeș, după ce, în noaptea de 4 spre 5 decembrie, ar fi profanat 6 morminte din cimitirul localității Huedin, județul Cluj, de unde ar fi sustras 100 de euro și 10 lei. Suspecții vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Găești pentru dispunerea unor măsuri preventive.

„Ulterior, poliţiştii s-au deplasat la domiciliile celor trei bărbaţi, în localitatea Dor Mărunt şi în oraşul Pantelimon, unde au pus în aplicare patru mandate de percheziţie domiciliară.

De asemenea, persoanele în cauză sunt bănuite că în noaptea de 10 spre 11 noiembrie ar fi pătruns în cimitirele din localităţile Petreşti şi Moara din Groapă, din judeţul Dâmboviţa, unde ar fi forţat plăcile de ciment de la 13 cavouri şi ar fi sustras bani şi bijuterii, fiind creat un prejudiciu de 13.400 de lei”, se arată într-un comunicat al IPJ Dâmboviţa.

Hoți fără scrupule. Au devastat mormântul unui copil de doi ani

Bărbații au devastat, la începutul lunii noiembrie, și mormântul unui copil îngropat în Petrești, comuna Corbii Mari, județul Dâmbovița. Mama micuțului a mers la cimitir să aprindă o lumânare și a găsit monumentul băiatului ei răvășit. Acesta fusese înhumat cu mai multe bunuri, cum ar fi bijuterii și o sumă de circa 10.000 de lei. Tatăl copilului a spus atunci că vrea să își înmormânteze fiul în altă parte, deoarece îi e teamă să îl mai lase acolo.

Citeste si:
Nicușor Dan: „Dâmbovița este o uriașă oportunitate pentru București”
Nicușor Dan: „Dâmbovița este...

„I-au fost luaţi banii pe care îi lăsasem cu el, 10.000 de lei şi două brăţări de la mână. După nenorocirea care s-a întâmplat trebuie să mai suportăm şi treaba asta! Sperăm să se ia toate măsurile şi să fie găsiţi şi pedepsiţi autorii. Sunt nişte criminali oamenii ăştia”, a declarat tatăl copilului.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 7 Decembrie 2021 - 10 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.