Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunțat, vineri, că șeful Poliției Rutiere Giurgiu a fost demis, după ce un agent a fost păcălit de câțiva colegi sindicaliști să ceară un porc drept primă de Crăciun. Oficialul a fost tranșant în acest caz, deoarece, spune el, nu tolerează glumele care fac de râs Poliția Română. 

Șeful Poliției Rutiere Giurgiu a fost demis din cauza operațiunii „porcul de Crăciun”

Totul a pornit atunci când șase colegi ai agentului cu pricina au decis să facă o glumă și i-au spus acestuia că în fiecare an primesc drept primă de Crăciun un porc din partea instituției. Fără să stea pe gânduri, polițiștul a întocmit raportul pe care să îl dea către superiori. După ce a făcut acest lucru, colegii l-au îndemnat să meargă într-o locație din afara localității, pentru a lua de acolo animalul.

Când a ajuns, și-a dat seama că a fost victima unei farse. Comandantul în mâinile căruia a picat raportul ofițerului a declanșat o anchetă pentru a vedea cine sunt polițiștii care au făcut această glumă. Urmează și sancțiuni aspre, au anunțat anchetatorii.

„Am onoarea să expun următoarele: Vă rog să aprobați repartizarea unui porc de Crăciun conform ordonanței nr.114/2018 din data de 17.11.2021. Având în vedere că am o vechime de 4 ani la Serviciul rutier Giurgiu, aș dori să aibă greutatea în jur de 160 kg. Față de cele expuse, rog dispuneți”, este notat în raportul făcut de omul legii în data de 19.11.2021.

„Este nedrept pentru zecile de mii de polițiști care sunt zi de zi la datorie, nedrept să fie subiect de glume pe seama unor nefericiți de la serviciul rutier Giurgiu. Ştiţi, o expresie foarte cunoscută şi folosită foarte des în limba română "când o zbura porcul". Această expresie i-a inspirat. Până o zbura porcul, am decis să îi zbor eu pe câţiva din funcţie.

Citeste si:
Chitaristul Maxim Belciug cântă la Vaslui, Călărași și Giurgiu
Chitaristul Maxim Belciug...

Am decis încetarea împuternicirii şefului serviciului rutier din cadrul IPJ Giurgiu, începând din 26 noiembrie, şi declanşarea cercetării prealabile în conformitate cu statutul poliţistului faţă de un ofiţer şi 5 agenţi de poliţie, pentru a stabili existenţa sau inexistenţa unor abateri disciplinare", a declarat Lucian Bode.

Reacția Poliției din Giurgiu

„Având în vedere apariția în spațiul public a unui raport întocmit de către un agent de poliție din cadrul IPJ Giurgiu, va comunicam faptul că au fost dispuse verificări cu privire la aceste aspecte, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsuri legale. Totodata, facem precizarea ca nu exista nicio prevedere legală în acest sens", a precizat Poliția din Giurgiu, pentru G4Media.

Citeste si:
Poliția Rutieră vine cu sfaturi pentru șoferi și pietoni pe timp de...
Poliția Rutieră vine cu...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 27 Noiembrie 2021 - 10 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.