Români bolnavi de Covid-19, transferați în spitale din Italia

Pacienții români au fost transportați cu o aeronavă C-27 J Spartan a Forţelor Aeriene Române, ce a decolat de la Baza 90 Transport Aerian de la Otopeni. De la spital până la aeroport, bolnavii au fost aduși cu ambulanțe SMURD.

Doi dintre pacienții români vor fi tratați în spitale din regiunea Piemonte, iar ceilalți doi au fost internați în unități medicale din regiunea Lazio.

”Pe timpul zborului, pacienții aflați în stare gravă au fost monitorizați de o echip medicală formată din specialiști din cadrul SMURD și personal medical militar al Bazei 90 Transport Aerian, iar transportul pacienților de la unitățile spitalicești către aeroport s-a realizat cu ambulanțe ale SMURD,” a transmis Ambasada României în Italia.


Mulțumiri transmise statului italian

Autoritatea a transmis mulțumiri statului italian pentru ajutorul și sprijinul acordat României în aceste momente de cumpănă.

”În contextul crizei Covid-19, Europa răspunde solicitării de asistență internațională formulată de România, prin Mecanismul European de Protecție Civilă. Mulțumim, Italia! Principiul solidarității a ghidat întreaga colaborare româno-italiană în context european în aceste luni de pandemie, punând în lumină umanitatea și prietenia care ne leagă”.

Totodată, Departamentul de Protecție Civilă al Italiei a anunțat că pacienții români au ajuns cu bine în peninsulă.

”Zborul Forțelor Aeriene Române cu patru pacienți Covid-19 din România care au nevoie de îngrijire la terapie intensivă a aterizat în Italia. Operațiunea, desfășurată în cadrul Mecanismului European de Protecție Civilă, va ușura presiunea asupra unităților spitalicești din țară.”


Meganismul European de Protecție Civilă a fost activat în cazul Italiei

Acest moment a fost publicat de către instituție pe rețelele de socializare și a fost destul de apreciat, adunând peste 11.000 de reacții. Oamenii nu au uitat să aducă aminte momentele critice prin care a trecut Italia în perioada pandemiei de COVID-19. Atunci fost activat Meganismul European de Protecție Civilă, iar țările din UE au dat o mână de ajutor Italiei.

România a trimis și ea o echipă de medici pentru a-i sprijini și ajuta în lupta crâncenă cu virusul ce a curmat atâtea vieți omenești. Rata vaccinării scăzute din țara noastră a fost un subiect destul de discutat, fapt pentru care am fost destul de criticați.