Pe cine ar vota acum românii, în cazul unor alegeri

În cazul unor alegeri repetate, 40% dintre români ar vota pentru PSD, 17% dintre aceștia cu PNL, 14% cu AUR, 13% cu USR și doar 5% cu UDMR.

La capitolul politicienilor care le insuflă încredere cetățenilor, Alexandru Rafila este în vârful topului, urmat de Marcel Ciolacu și Emil Boc.

Între timp, 74% dintre români au declarat că au o părere proastă despre Florin Cîțu, 72% despre Ludovic Orban, iar 70% despre președintele Klaus Iohannis și Rareș Bogdan.


Românii și-au pierdut încrederea în Klaus Iohannis

Încrederea românilor în președintele Klaus Iohannis a scăzut drastic. În luna iulie, 33% dintre români afirmau că au încredere în el, iar acum, doar 14%. Tot Klaus Iohannis este considerat principalul vinovat pentru criza politică actuală, urmat de PNL și USR.

La capitolul gravitatea valului 4 al pandemiei de COVID-19 din România, 28% dintre români sunt de părere că este vorba despre guvernul condus de Florin Cîțu, apoi președintele Klaus Iohannis și după aceea populația.

Sondajul realizat de Avangarde a fost realizat telefonic în perioada 17-26 octombrie 2021, având un eșantion de 900 de persoane. Marja de eroare este de 3,2% pentru un nivel de încredere de 95%.