Cine va mai cere bani părinților pentru fondul clasei riscă să plătească amenzi până la 2.000 de lei. Proiectul de lege a trecut zilele precedente de Senat.   

Fondul clasei, desfiinţat de un proiect de lege. Cadrele didactice care cer bani de la părinţi riscă amenzi de până la 2.000 de lei

Potrivit actului normativ, orice profesor sau orice alt angajat al școlii care va pretinde bani de la părinți pentru fondul clasei riscă amenzi cuprinse între 1.000 și 2.000 de lei.

Totuși, dacă părinții vor dori în continuare să ajute unitățile de învățământ cu sume de bani, o pot face din inițiativă proprie și doar cu titlul de donație. Singura situație în care dascălii vor mai putea să ceară bani de la părinți va fi pentru excursii, tabere sau baluri.

„Actele cu titlu gratuit, astfel cum sunt donaţia sau legatul, prin care sunt oferite sume de bani sau alte foloase patrimoniale sunt permise numai dacă privesc în mod exclusiv ca beneficiar direct unitatea de învăţământ şi numai dacă iau naştere din iniţiativa celui care oferă.

Sunt exceptate de la prevederile prezentelor dispoziţii legale activităţile de pretindere sau strângere a sumelor de bani sau a altor foloase patrimoniale cazurile ce privesc activităţi extracuriculare, astfel cum sunt excursiile, petrecerile, evenimentele caritabile sau alte asemenea activităţi care nu privesc în mod direct actul de educaţie”, conform iniţiatorului.

Inițiativa legislativă, care a fost depusă de parlamentarii AUR și USR, mai trebuie să treacă acum prin Camera Deputaților, apoi să ajungă pe masa președintelui Klaus Iohannis.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 27 Octombrie 2021 - 10 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.