O tânără de 18 ani din Buzău ar fi trebuit să nască la Maternitatea din județ. Aceasta nu a mai apucat să își țină bebelușul la piept și acuză medicii că, timp de două zile, nu au băgat-o în seamă, iar inima copilului a încetat să mai bată.

Buzău: Tânără de 18 ani, lăsată să aștepte să intre în travaiul până i-a murit copilul în pântece

Joi dimineață, gravida a primit vestea că băiețelul, pe care urma să-l țină în brațe din clipă în clipă, i-a murit în pântece. Rudele nu concep cum a fost posibil așa ceva, mai ales că fata fusese urmărită de un ginecolog din maternitate și toate controalele au fost făcute la timp.

Ea depășise cu două săptămâni termenul în care ar fi trebuit să nască. La nouă luni de sarcină, medicul care a monitorizat-o a hotărât că nu este încă momentul și că trebuie să mai aștepte până își va aduce pe lume minunea.

În urmă cu trei zile, au început durerile. Familia gravidei a chemat ambulanța acasă, iar tânăra a fost transportată la Maternitatea Buzău, unde a fost văzută de medicul de gardă. Miercuri seară i s-a rupt apa. Victima i-a povestit mamei ei la telefon că o doare cumplit burta, dar copilul mișcă.

„Lipsă de interes. Doar atât. Și fata avea bani în buzunar. Putea să-i ceară”, a spus Constantin Mihai, tatăl gravidei, pentru Observator.

„Zic: "Mamă, cheamă asistenta!". A venit o doamnă asistentă, aşa a zis şi i-a zis că o să naşti, până mâine dimineaţă o să naşti. Ca dimineaţă m-a sunat fata, plângea şi zbiera în salon că a venit şi i-a spus că a murit copilul în ea”, a declarat Florica Nan, mama gravidei, pentru sursa menționată.

Explicațiile medicilor

Specialiștii, la insistențele familiei, le-au transmis că micuțul s-a mișcat în pântece și s-a strangulat. Argumentul li se pare absurd rudelor, care contestă cele întâmplate în ziua tragediei.

„După nouă luni și două săptămâni, aparent s-a mișcat el în interior și s-a strangulat. Eu nu cred așa ceva”, a spus cumnatul fetei.

Citeste si:
Hemoroizii în sarcină: prevenție și tratament
Hemoroizii în sarcină:...

„De ce n-a făcut cezariană domnul doctor ieri, când a fost la spital? Că nu era sigur dacă avem bani sau nu pentru asta?”, a completat mama tinerei.

Familia este chitită să depună plângere la Poliție și la Colegiul Medicilor. Între timp, Adriana Bunică, purtător de cuvânt SJU Buzău, a transmis că pacienta va fi consiliată de către consilierul unității medicale, iar cauza decesului va fi dată de necropsia nou-născutului, care va avea loc peste câteva zile.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 Septembrie 2021 - 09 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.