Pastorul Constantin Pandelea, din comuna Dolhești, județul Suceava, acuzat că și-a maltratat și abuzat sexual fiicele, a fost condamnat la 21 de ani și patru luni de închisoare. Hotărârea aparține magistraților Judecătoriei Fălticei și este una dintre cele mai mari pedepse aplicate de judecători pentru astfel de infracțiuni. Mai mult, bărbatul a fost decăzut din drepturile părintești și nu are voie să se apropie de copii la o distanță mai mică de 200 de metri, timp de cinci ani, după ce revine în libertate. El va trebui să plătească daune morale minorilor, fetelor câte 15.000 de euro, iar băiatului 10.000. Decizia nu este definitivă.

Un pastor din Suceava a fost condamnat la 21 de ani de închisoare pentru că și-a abuzat fiicele

Cei cinci copii ai pastorului (patru fete și un băiat) au trecut ani la rând prin clipe de coșmar din cauza părintelui lor. Micuții și-au făcut abia acum curaj să vorbească despre ce li se întâmplă acasă.

Ei au decis să ceară ajutorul oamenilor legii după ce, în data de 5 iulie 2020, tatăl ar fi lovit-o pe una dintre fete cu pumnii. Ea s-a plâns că o doare capul din cauza loviturilor, iar bărbatul i-ar fi turnat apă rece pe cap și ar fi pus-o să alerge desculță prin grădină, în timp ce o uda cu furtunul.

Anchetatorii au transmis că inculpatul și-a abuzat sexual fetele minore o perioadă lungă de timp. Una dintre micuțe ar fi fost violată, iar celelalte trei agresate sexual.

„Fratele meu a fost pus să doarmă la porci şi pe mine m-a ameninţat că mă trimite acolo. M-a afectat, întrucât noi nu meritam acele pedepse. Mi-e frică de el şi mă gândesc tot timpul că m-ar putea lovi”, a declarat una dintre fete potrivit stiripesuse.ro.

„Bătăile au fost dintotdeauna. De când eram mică ştiu că mă bătea. Din acest motiv îmi este foarte frică de tata şi din această cauză eu nu m-am putut opune la agresiunile sale. Anterior, (datei de 05.07.2020) pe mine şi pe (...) ne-a bătut cu o lopată, în timp ce eram la grădină la căpşuni”, a spus o altă fiică a bărbatului.

Anchetator: „Şi-a violat fiica, i-a lovit, i-a privat de hrană”

„În perioada 2014 – iulie 2020 a exercitat în mod repetat acte de violenţă fizică şi verbală asupra a cinci dintre copiii săi minori, patru de sex feminin şi unul de sex masculin, cărora le aplica lovituri cu corpuri contondente, îi supunea la pedepse şi activităţi grele de gospodărie - uneori şi pe timp de noapte şi ploaie, le aplica corecţii prin privare de hrană, punându-le astfel în primejdie gravă dezvoltarea fizică.

Citeste si:
„Autostrada electrică” a Moldovei: Un retur Suceava-București, de...
„Autostrada electrică” a...

De asemenea, în aceeaşi perioadă, în contextul stării de teroare pe care a creat-o în familie, prin constrângere fizică constând în acţiuni de lovire şi ameninţări cu acte de violenţă, a întreţinut în mod repetat raporturi sexuale cu una din fiicele sale minore, precum şi acte de natură sexuală cu acesta şi cu celelalte trei fiice”, se arată în comunicatul transmis de procurori, în 2020.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 22 Septembrie 2021 - 09 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.