O tânără basarabeancă a murit încercând să aibă un copil. Femeia a pierit după procedura de fertilizare in vitro, care fusese reușită, susțin medicii. Totuși, inima ei a cedat, iar soțul și familia caută acum adevărul și cer responsabililor să plătească pentru cele făcute.

O femeie și-a pierdut viața, într-un mod suspect, după fertilizarea in vitro

Cristina și-a dat ultima suflare încercând să dea o nouă viață. Tânăra de 30 de ani era stabilită de multă vreme în Italia, alături de soțul ei. În încercarea de a-și întemeia o familie și pentru că tentativele lor eșuau, soții au apelat la fertilizarea in vitro. Procedura au făcut-o acasă, la Chișinău, datorită prețului, care era mult mai mic față de cel de peste hotare. Cei doi au fost la o clinică privată, unde doctorii i-au asigurat că totul va fi bine.

„Mi-au spus un singur risc, să pornească o hemoragie internă din cauza ovarelor și să fie operată la burtă să oprească hemoragia asta”, a declarat Ștefan Sirbulet, soțul Cristinei, într-o conferință de presă.

Femeia a fost programată pentru o recoltare a ovocitelor în data de 26 august. Deși este o intervenție simplă, care durează puțin peste 20 de minute, la scurt timp după ce a început procedura, tânăra a făcut stop cardiac și a intrat în comă.

Rezultatul electrocardiogramei ar fi ridicat suspiciuni, dar medicii au continuat procedura: „Soției dumneavoastră îi e rău. I s-a oprit inima, duceți-vă la anestezist să vă lămurească situația, eu nu pot să vă lămuresc. A venit șeful clinicii, ne-a lămurit. Ne-a spus: - noi am făcut procedura, totul bine, dar i s-a oprit inima -”, a mai spus bărbatul.

Cristina a stat o săptămână în comă, iar pe 2 septembrie i s-a anunțat decesul.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 22 Septembrie 2021 - 08 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.