O tânără basarabeancă a murit încercând să aibă un copil. Femeia a pierit după procedura de fertilizare in vitro, care fusese reușită, susțin medicii. Totuși, inima ei a cedat, iar soțul și familia caută acum adevărul și cer responsabililor să plătească pentru cele făcute.

O femeie și-a pierdut viața, într-un mod suspect, după fertilizarea in vitro

Cristina și-a dat ultima suflare încercând să dea o nouă viață. Tânăra de 30 de ani era stabilită de multă vreme în Italia, alături de soțul ei. În încercarea de a-și întemeia o familie și pentru că tentativele lor eșuau, soții au apelat la fertilizarea in vitro. Procedura au făcut-o acasă, la Chișinău, datorită prețului, care era mult mai mic față de cel de peste hotare. Cei doi au fost la o clinică privată, unde doctorii i-au asigurat că totul va fi bine.

„Mi-au spus un singur risc, să pornească o hemoragie internă din cauza ovarelor și să fie operată la burtă să oprească hemoragia asta”, a declarat Ștefan Sirbulet, soțul Cristinei, într-o conferință de presă.

Femeia a fost programată pentru o recoltare a ovocitelor în data de 26 august. Deși este o intervenție simplă, care durează puțin peste 20 de minute, la scurt timp după ce a început procedura, tânăra a făcut stop cardiac și a intrat în comă.

Citeste si:
Alexandra, soția lui Sebastian Chitoșcă, nu vrea să mai audă de el!...
Alexandra, soția lui...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Rezultatul electrocardiogramei ar fi ridicat suspiciuni, dar medicii au continuat procedura: „Soției dumneavoastră îi e rău. I s-a oprit inima, duceți-vă la anestezist să vă lămurească situația, eu nu pot să vă lămuresc. A venit șeful clinicii, ne-a lămurit. Ne-a spus: - noi am făcut procedura, totul bine, dar i s-a oprit inima -”, a mai spus bărbatul.

Cristina a stat o săptămână în comă, iar pe 2 septembrie i s-a anunțat decesul.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.