Echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț a intervenit, luni seară, la sediul Poliției Târgu Neamț, după ce un bărbat a intrat în instituție cu un proiectil. Muniția din Al Doilea Război Mondial a fost găsită de bărbat în pădure.

Panică totală într-o secţie de Poliţie din Târgu Neamț, după ce un bărbat a intrat în sediu cu un proiectil

ISU Neamț a transmis că solicitarea a fost făcută de Inspectoratul de Poliție Județean, deoarece bărbatul de 42 de ani s-a prezentat la sediul Poliției din Târgu Neamț cu un proiectil exploziv de calibru 47 mm, pe care l-a găsit în pădurea Braniște din comuna Vânători Neamț, în timp ce era la cules de ciuperci.

„Pirotehnicienii nemţeni s-au deplasat cu autospeciala din dotare la locul solicitării. Muniţia, ce provine din Al Doilea Război Mondial, a fost ridicată, transportată şi depozitată în condiţii de siguranţă într-un depozit special amenajat”, au transmis autoritățile din Neamț.

Marți, echipa pirotehnică va verifica zona în care a fost descoperit proiectilul, pentru a se asigura că nu mai sunt și alte elemente de muniție.

Bărbatul este cercetat

Omul este cercetat acum pentru nerespectarea regimului materiilor explozive, dat fiind că a manevrat și transportat într-un microbuz proiectilul. Jandarmii, chemați și ei la secția de poliție cu pricina, au stas un semnal de alarmă către cetățeni.

„Ne bucurăm să auzim și să întâlnim cetățeni care încă mai au spirit civic, care găsesc bunuri, obiecte pierdute și se grăbesc să le predea la cea mai apropiată secție de poliție. ATENȚIE însă, unele obiecte chiar trebuie lăsate în locul în care au fost găsite și doar anunțate forțele specializate, prin apel la 112. In această seară, până la sosirea echipajului specializat, am asigurat zona din apropierea sediului Poliției Târgu-Neamț, unde, un cetățean bine intenționat, dar fără a conștientiza riscul la care se expune atât pe el cât și pe cei din jur, a adus, într-o sacoșă, un proiectil de aproximativ 20 cm, pentru a-l preda polițiștilor", se arată în comunicatul transmis de Jandarmeria Neamţ.

Citeste si:
VIDEO George Simion, scandal cu poliția la sediul Digi24
VIDEO George Simion, scandal...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 21 Septembrie 2021 - 09 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.