​​​​​​Premierul Florin Cîțu a anunțat că certificatul de vaccinare urmează să devină obligatoriu la restaurante. Patronii localurilor sunt de părere că această măsură este cea mai potrivită.

Cîțu a anunțat că certificatul de vaccinare va fi obligatoriu la restaurante

Situația pandemică din acest moment din România creează haos în domeniul HoReCa. Autoritățile intenționează să urmeze exemplul altor țări și să introducă obligativitatea certificatului de vaccinare în anumite spații publice. Premierul Cîțu vine cu această propunere și afirmă că nu vrea să stagneze economia și vine cu o soluție pentru patronii de restaurante.

Nu vreau să mai închidem activități economice peste trei la mie, și atunci, că se poate deschide astfel de activități, trebuie să existe o monitorizare. Certificatul verde se poate verifica prin acel cod QR, este una dintre propuneri, ca aceste activități să rămână deschise, dar pe baza acestui certificat verde “, a spus Florin Cîțu.

Ce părere au patronii de restaurante

Antreprenorii însă, au păreri diferite Unii patroni de restaurante consideră că această măsură este cea mai potrivită în această situație tensionantă. „Dacă așa o să se ajungă să se termine cu pandemia atunci nu se conformează, ce să facem? “, spune un patron de restaurant.

De partea cealaltă, alți patroni cred că vor pierde clienții din cauza numărului mic de persoane care s-au vaccinat și nici nu văd sensul acestei măsuri. „Orice restricție asupra domeniului nu afectează, nu știu dacă e cea mai bună soluție, cu siguranță o dacă se reduce numărul clienților“ , spune Oana Iliescu, manager Trattoria Della Nona.

Eu vreau să-mi răspund în următorul fel. Care este treaba cu certificatele astea de vacc inare? Pentru s pații care sunt deschise, gen terase, să nu înțelegem, nu e cazul. Eu operez cu zeci de mii de oameni pe spații deschise și na fost nimeni, nici anul trecut, nici anul acesta, bolnav de așa ceva “, spune ea.

Citeste si:
Mihai Trăistariu a ajuns la capătul puterilor . Vrea să își...
Mihai Trăistariu a ajuns la...

În mai multe țări din Europa a fost introdusă obligativitatea certificatului de vaccinare, iar această măsură a dus la creșterea numărului de persoane vaccinate.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 16 Septembrie 2021 - 12 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.