Un sondaj realizat de Inscop Research surprinde populația României înecată în pesimism, mulți dintre noi fiind de părere că prezentul este mult mai rău decât trecutul, dar și decât viitorul.

Sondaj Inscop: Mulți români cred că țara noastră e mai rea ca înainte de 1989

Cercetarea relevă că aproape două treimi dintre români (63%) cred că situația generală din România este mai rea comparativ cu cea din urmă cu 30 de ani. Un alt sondaj Inscop, realizat în urmă cu șapte ani, arăta că 40% dintre români erau de părere că situația e mai rea decât în trecut.

Cercetarea făcută în luna septembrie a acestui an mai arată că aproximativ jumătate dintre români (45%) consideră că peste 30 de ani, în 2050, situația țării va fi mai rea decât acum. În 2014, numai 12% susțineau că viitorul va fi mai rău.

Sursa foto: Inscop.ro.

Datele din cele două grafice prezentate mai sus fac parte dintr-un sondaj Inscop Research sprijinit de Strategic Thinking Group și au fost culese telefonic, între datele de 2 și 5 septembrie 2021, pe un eșantion de 854 de respondenți.

„Absurdul acestei crizei politice ar putea spulbera partide vechi și ar putea crea partide noi. Însă mult mai grave decât efectele asupra vieții politice mi se par consecințele asupra societății în ansamblu (…) Suntem într-un punct de inflexiune pentru țara în care avem nevoie mai mult ca oricând de oameni politici maturi”, arată Remus Ștefureac, directorul Inscop, într-un comunicat.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 15 Septembrie 2021 - 02 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.