Portretul lui Ceaușescu, imprimat pe un TIR

TIR-ul pe care era imprimată imaginea lui Ceaușescu era cu numere de înmatriculare în Suceava. Poza fostului președinte al României era pe întreaga suprafață a ușilor din spate ale camionului.

Numai românii și persoanele care au trăit vremurile în care acesta era la conducere au putut recunoaște personalitatea ce se afla pe ușile TIR-ului. Fotografia era însoțită și de citatul "Noi ce-am construit / Voi nu reușiți să dați cu var".

Acest citat, într-o formă modificată, i-a fost atribuit după anii 1989 lui Nicu Ceaușescu, fiul fostului conducător al României.


Ceaușescu, plimbat prin Europa pe ușile unui camion

Întâmplarea a avut loc pe o șosea din Italia. Clipul video a fost filmat de un român originar din Iași, dar care locuiește la Torino, Italia. Acesta a postat imaginile video pe pagina sa personală de Facebook.

Internauții au reacționat imediat și clipul video a fost distribuit masiv pe rețelele de socializare. Mai mult, câțiva internauți au notat în secțiunea de comentarii că sunt de acord cu afirmația care însoțește poza lui Ceaușescu.

În unul dintre comentarii, o persoană a cerut chiar o traducere în italiană a citatului.