Medicul beat și vitezoman a fost reținut

Conducătorul auto este un cunoscut medic, șef al de Urologie al Spitalului Județean Ilfov. Acesta a fost reținut tocmai luni, 9 august, deși săptămâna precedentă a fost protagonistul a două scene uimitoare. A trecut cu autoturismul prin barierele căii ferate, care erau coborâte și era interzisă trecere, mai apoi nu s-a oprit. A apăsat pedala de accelerație și și-a continuat drumul spre București cu o viteză destul de mare.

Pe Drumul Național, la o oră după incident, a pierdut controlul volanului, a lovit un parapet și s-a răsturnat cu mașina. Alături de el în autovehicul se mai aflau alți doi colegi de breaslă. Cel care era pe scaunul din dreapta-față a fost rănit grav și transportat la spital.

Șoferul a fost reținut, iar procurorii au reușit să ceară arestarea preventivă, după ce au probat că doctorul se afla la volan în ambele incidente. Bărbatul este cercetat pentru distrugere și conducere sub influența băuturilor alcoolice. Rămâne de văzut dacă magistrații vor considera că trebuie să fie sau nu arestat preventiv pentru 30 de zile.


Informații de la Poliție

„Poliţiştii oraşului Pantelimon au identificat autoturismul, care la data de 3 august a.c, în jurul orelor 19:38, a forţat trecerea printre barierele de semnalizare a trecerii la nivel cu calea ferată, distrugându-le prin îndoire. La acest moment, poliţiştii desfăşoară activităţi pentru identificarea conducătorului. În cauză, poliţiştii din Pantelimon s-au sesizat din oficiu şi au deschis un dosar penal, în care efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere”, se arată într-un comunicat al Compartimentului Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ilfov.

„Astfel, la aceeaşi dată, în jurul orele 21:00 poliţiştii din Pantelimon au fost sesizaţi prin apel 112, cu privire la producerea unui accident rutier. Din primele cercetări a rezultat ca, în jurul orelor 20:50, conducatorul unui autovehicul, în timp ce se deplasa pe DN3, dinspre Brăneşti către Bucureşti, când a ajuns la km. 15+400, a intrat în coliziune cu parapeţii de pe partea stăngă a sensului de mers, după care s-a răsturnat în afara carosabilului”, au mai precizat polițiștii.