Înalt Prea Sfințitul Teodosie l-a ocolit pe Patriarhul Daniel în ziua în care înalții prelați și mai mulți politicieni s-au îngrămădit pe Dealul Patriarhiei să-i ureze „la mulți ani” Prefericitului în cinstea împlinirii a 70 de ani. Arhiepiscopul Tomisului a plecat după aproape o oră, imediat după slujbă.

ÎPS Teodosie a plecat deranjat de la aniversarea Patriarhului Daniel

„Azi, sărbătorirea Preafericitului, 70 de ani...nu-i mereu. Este un jubileu frumos și toți ne-am bucurat să fim împreună cu părintele nostru”, a declarat acesta la sosire.

Deși entuziasmat la intrare, arhiepiscopul nu a zăbovit la eveniment. Capului bisericesc nu i s-a permis accesul cu mașina în curtea Patriarhiei. Drept urmare, șoferul a fost nevoit să lase limuzica de lux, un Mercedes-Benz S Class, în fața barierei și să ducă pe jos buchetul imens de flori pe care Arhiepiscopul Tomisului i l-a adus în dar Patriarhului cu ocazia aniversării a 70 de ani.

Deranjat de acest moment, Teodosie a luat parte doar la slujba de la Te Deum care a fost oficiată în altarul de vară din curtea Patriarhiei. După ce s-a săvârșit, având ca durată aproximativ o oră, Arhiepiscopul Tomisului s-a retras.

Orban i-a urat să termine Catedrala Mântuirii Neamului

După slujbă, în interior a avut loc o ceremonie, la care au fost prezenți, pe lângă înalții ierarhi, și câțiva politicieni: „Evident că i-am urat să finalizeze catedrala. Eu am contribuit încă de pe vremea când trebuia identificată locația. Acolo erau 39 de solicitări de restituire de terenuri”, a spus presei Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților.

Preafericitul Daniel este Patriarhul BOR de 14 ani

Pe numele de mirean Dan Ilie Ciobotea, Preafericitul Daniel este actualul patriarh al Bisericii Ortodoxe Româna (BOR) și Locțiitor al Tronului Cezareei Capadociei. A fost ales de către Colegiul Electoral Bisericesc în data de 12 septembrie 2007, fiind înscăunat în această demnitate la 30 septembrie 2007.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 23 Iulie 2021 - 10 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.