Un tânăr de 27 de ani, însoțit de un alt prieten în mașină, a murit după ce o butelie de sudură pusă pe bancheta din spate a explodat din cauza căldurii. Bubuitura s-a auzit de departe, iar pe el medicii nu l-au mai putut salva. Cealaltă victimă a fost dusă la spital. Anchetatorii au rămas să afle cauzele acestei deflagrații.

O persoană a murit după ce o mașină a explodat lângă o benzinărie din Capitală

Explozia a avut loc joi, în Sectorul 6 al Capitalei, în jurul orei 14.15, când mașina se afla lângă o benzinărie. Incidentul a avut un efect local și nu s-a extins la benzinăria aflată în imediata apropiere.

„Astăzi, prin apel 112, o persoană a sesizat că de la un auto staționat s-a auzit un zgomot foarte puternic, ca o explozie. La fața locului, o adresă din sectorul 6, s-au deplasat, de urgență, polițiști și echipaje de prim ajutor. Din primele date se conturează ipoteza că o butelie aflată în autoturism a făcut explozie. O persoană este în stare de șoc, iar o alta primește îngrijiri medicale”, informează ISU.

Tânărul care a pierit era pe scaunul din dreapta, iar medicii de pe ambulanță l-au găsit în stop cardio-respirator și l-au resuscitat minute în șir. Celălalt tânăr de 26 de ani a fost transportat la Spitalul Universitar în stare de șoc, dar stabil.

Explozia a pornit de la o butelie de sudură încărcată cu dioxid de carbon care era în mașină. Năpasta nu a fost urmată de incendiu, iar zgomotul s-a auzit de departe. Geamurile autoturismului s-au spart instant, iar bucăți din caroserie au fost azvârlite peste tot.

Pe lângă polițiști și pompieri, la fața locului a intervenit și un echipaj care, de regulă, este chemat în cazul unor accidente nucleare. Totul pentru a se asigura că nu se ajunge la ceva mai grav. Totuși, în continuare se fac cercetări, deoarece nu se știe clar de ce a explodat acea butelie.

„Este posibil să fie din cauza temperaturii ridicate din mașină sau vreo defecțiune a buteliei”, a explicat Florin Lăzărescu, ISU București.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 25 Iunie 2021 - 09 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.