Social 10 Iunie 2021 13:10

În urma unui control efectuat asupra unui ansamblu rutier, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu, împreună cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Giurgiu au găsit 20.180 de kilograme deșeuri plastice.

Șoferul autoturismului, un cetățean român în vârstă de 28 de ani, nu a putut prezenta documente de transfer conform prevederilor legale în vigoare.

Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, cantitatea de 20.180 de kilograme deșeuri plastice, care fuseseră încărcate de la o firmă din Grecia pentru o alta din țara noastră.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului sus-menționat, colegii noștri au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Giurgiu din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că documentele de notificare pentru circulația transfrontalieră, prezentate de către șofer, nu erau conforme Regulamentului CE nr. 1013/2006, privind transferul de deșeuri.

În cauză, autoritățile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru acest mijloc de transport, relatează realitateadegiurgiu.net.


Despre autor:


Ultima actualizare: 10 Iunie 2021 - 12 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.