Vicepremierul Kelemen Hunor, lider al UDMR a declarat că în perioada de pandemie, în criză, viaţa oamenilor a devinit subiect de "atacuri politice".

„În pandemie, într-o criză, din viaţa oamenilor nu faci subiecte politice şi atacuri politice. Nu era corect nici invers, când PSD era la guvernare, nu e corect nici acum, fiindcă sunt subiecte care nu trebuie politizate", a declarat Kelemen Hunor.

Întrebat cui reproşează mai mult politizarea pandemiei, social-democraţilor sau celor de la AUR, Kelemen Hunor a răspuns că despre PSD şi despre acţiunile acestuia poate discuta, dar nu poate discuta "despre scandalagii, despre circ".

„Electoratul tot timpul are dreptate, dar nu pot comenta despre nişte oameni care nu respectă nicio regulă, nici o lege, nicio regulă de convieţuire. Aţi văzut ce se întâmplă. Ar trebui să-i ignorăm sută la sută. (...) Toate forţele responsabile, de la PSD şi până la PNL, USR, UDMR, ar trebui să fim conştienţi că există un segment din societate care se simte părăsit, nu se simte reprezentat şi noi ar trebui să ne întoarcem către electorat, nu ar trebui să ne ocupăm de AUR. (...) Nu pot comenta lucruri care sunt foarte depărtate de mine, şi ca stil şi ca şi conţinut. Este inacceptabil ce s-a întâmplat, n-ar trebui să se întâmple aşa ceva nici măcar în cârciumă, nu în Parlament", a susţinut liderul UDMR.

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a aprobat, în şedinţa din 7 aprilie, sancţionarea deputatului AUR Dan Tănasă cu avertisment scris, după ce deputaţii USR PLUS Ionuţ Moşteanu şi Silviu Dehelean au depus o sesizare împotriva acestuia pentru "comportament grobian şi limbaj vulgar".

Mai mulţi parlamentari AUR l-au admonestat pe holurile Palatului Parlamentului pe ministrul Justiţiei, Stelian Ion, în timp ce susţinea o conferinţă de presă alături de liderul USR, Dan Barna. Tanasă i-a reproşat ministrului, pe un ton foarte ridicat, o serie de aspecte legate de desfiinţarea Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie. El le-a adresat, totodată, o serie de jigniri mai multor deputaţi USR, potrivit Agerpres.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 14 Aprilie 2021 - 10 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.