George Simion, Diana Şoşoacă şi Claudiu Târziu au fost amendaţi cu câte 15.000 de lei pentru că au participat la protestele de luni seară din București.

Membrii partidul AUR au anunţat că se vor alătura protestatarilor din toată ţara. George Simion susține că partidul nu a organizat protestele, ci doar a participat: „Manifestaţiile sunt spontane şi am fi şi noi ipocriţi asumându-ne ceva ce face societatea civilă, ce fac grupuri de români, majoritatea tineri, dar ne-am asumat să fim acolo lângă ei, am chemat oamenii în stradă, cei care simt că le sunt încălcate drepturile şi cei care cred că măsurile restrictive nu vor duce la nici un rezultat, după cum nici nu au dus în această perioadă”.

Totodată, pe Facebook, copreşedintele Alianţei Pentru Unirea Românilor îi îndemna pe români să iasă în stradă: „Piaţa Universităţii (Bucureşti) şi prefecturi din toate judeţele. Nu mai staţi în case! Luni ora 17:00- protestăm!”.

Chiar dacă numărul protestatarilor a scăzut, manifestaţiile împotriva restricţiilor au continuat şi aseară, pentru a patra noapte la rând. Oamenii cer demisia Guvernului şi a lui Raed Arafat, potrivit Mediafax.