Clotilde Armand anunţă că vrea să înfiinţeze o nouă unitate de învăţământ în Sectorul 1. Unitatea va funcţiona în fostul sediu al Administraţiei Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar şi al Unităţilor Sanitare Publice. Clotide Armand: ”Elevii bucureşteni vor beneficia de o nouă unitate de învăţământ care va fi înfiinţată de Primăria Sectorului 1.”

Clotilde Armand anunţă că vrea să înfiinţeze o nouă unitate de învăţământ preuniversitar, „Şcoala Regală”, în zona Casa Presei Libere, într-un imobil unde a funcţionat Administraţia Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar şi a Unităţilor Sanitare Publice, care a fost desfiinţată.

„Construim o nouă şcoală în Sectorul 1: Şcoala Regală! Elevii bucureşteni vor beneficia de o nouă unitate de învăţământ care va fi înfiinţată de Primăria Sectorului 1 în zona Casa Presei Libere. Este vorba de <Şcoala Regală> care va fi amenajată în imobilul situat pe Bulevardul Poligrafiei nr. 4 unde, până de curând, a funcţionat Administraţia Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar şi a Unităţilor Sanitare Publice, structură care a fost desfiinţată prin hotărâre a Consiliului Local Sector 1. Imobilul la care se face referire are o suprafaţă construită la sol de 1.737 mp, iar după desfiinţarea structurii amintite mai sus nu este folosit la întreaga lui capacitate”, anunţă Clotilde Armand.

Primarul Sectorului 1 spune că, pentru realizarea acestui proiect, pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Sector 1 din data de 25 februarie 2021 se află un proiect de hotărâre prin care se solicită acordul Consiliului General al Municipiului Bucureşti privind schimbarea titularului dreptului de administrare asupra imobilului situat în Bd. Poligrafiei nr. 4 de la Administraţia Domeniului Public Sector 1 la Consiliul Local al Sectorului 1, în vederea înfiinţării unităţii de învăţământ preuniversitar „Şcoala Regală”.

„Ne dorim ca, în cel mai scurt timp posibil, să eliminăm supraglomerarea din clase pentru ca elevii noştri să înveţe în condiţii civilizate. Având în vedere faptul că acest fenomen îşi are cauza în deficitul de unităţi de învăţământ din Sectorul 1, vom înfiinţa o şcoală nouă în zona Casa Presei Libere. Mai puţini elevi într-o clasă înseamnă reducerea substanţială a îmbolnăvirilor în rândul acestora, inclusiv cu COVID-19, şi mai multă performanţă în educaţie”, adaugă primarul Sectorului 1 al Capitalei.

Citeste si:
Elevii claselor a VIII-a, a XII-a şi a XIII-a de liceu vor merge la...
Elevii claselor a VIII-a, a...

Potrivit sursei citate, imobilul din Bulevardul Poligrafiei aparţine Consiliului Local Sector 1, prin Administraţia Domeniului Public, şi este cuprins în inventarul bunurilor care alcătuiesc domeniul public al municipiului Bucureşti. Acest imobil cuprinde două loturi: un teren de aproape 8.800 mp şi o clădire cu S+P+1E şi un lot format dintr-un teren de 3.000 mp pentru care, printr-o hotărâre a Consiliului Local din 2018, a fost constituit cu titlu gratuit un drept de superficie în favoarea Curţii de Conturi a României.

Conform proiectului de hotărâre, primarul Sectorului 1 este mandatat să preia în numele Consiliului Local, prin proces verbal de predare-primire încheiat cu Administraţia Domeniului Public, imobilul situat în Bulevardul Poligrafiei nr. 4. Totodată, acesta este mandatat să întreprindă toate demersurile necesare în vederea obţinerii avizelor pentru înfiinţarea unităţii de învăţământ „Şcoala Regală”, precizează Mediafax.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.