Angela Merkel a anunțat că Germania prelungește perioada de carantină și rămâne în vigoare cel puțin încă trei săptămâni.

În Anglia și Scoția, carantina începe oficial miercuri, după ce legea trece prin parlament, dar britanicii s-au închis în case încă de marți.

Decizia de prelungire a carantinei a fost luată din cauză că numărul cazurilor noi rămâne în continuare ridicat, în ciuda măsurilor restrictive impuse gradual, încă din noiembrie.

„Suntem acum în situaţii-limită în unele spitale şi din această cauză suntem nevoiţi să impunem noi restricţii astăzi. Vrem să prelungim restricţiile pe care le-am anunţat în decembrie până pe 31 ianuarie şi vom înăspri măsurile în unele regiuni.”, susține Angela Merkel.

În Germania, carantina ar fi trebuit să ia sfârșit pe 10 ianuarie. Pentru mulţi germani, prelungirea restricţiilor e o veste foarte proastă.

„Nu e nicio perspectivă. Şi avem nevoie urgentă de aşa ceva din partea guvernului şi a statelor federale. Măcar acum, un răspuns la cum vor continua lucrurile în general. Asta e ceea ce lipseşte.”, afirmă Christoph Becker, directorul Asociației Restaurantelor și Hotelurilor, precizează stirileprotv.ro.