Aceasta a menţionat că, până în prezent, serviciile pentru sprijinirea victimelor violenţei domestice erau prestate de organizaţii nonguvernamentale, o parte dintre acestea nemaifuncţionând în prezent.

Falvia Boghiu a afirmat că cele trei noi centre vor funcţiona alături de cel pentru sensibilizarea şi informarea populaţiei, deschis pe 10 octombrie de Primărie.

Este vorba despre un centru de prevenire şi consiliere pentru victimele violenţei domestice, care, într-o primă fază va avea 10 locuri, un altul în care agresorii din cazurile în sunt emise ordine de protecţie vor putea primi asistenţă, de asemenea pentru 10 beneficiari, şi un adăpost pentru mamele cu copii, care se află în astfel de situaţii, de risc - cu 20 de locuri.

Directorul DAS Braşov, Mariana Topoliceanu, a precizat, la rândul său, că aceste centre ar urma să devină funcţionale în prima parte a anului viitor, ea menţionând că pentru a putea să-şi deschidă porţile, unităţile necesită licenţierea din partea instituţiilor abilitate.

Înfiinţarea acestor servicii va fi supusă, vineri, aprobării Consiliului Local. Conform lui Topoliceanu, echipa mobilă, formată din reprezentanţi ai DAS şi ai poliţiei locale braşovene au acoperit aproximativ 400 de cazuri în ultimele 18 luni, informează Agerpres.