Nu este ușor să alegem un salon de înfrumusețare perfect pe gustul nostru. Măcar o dată în viața ni s-a întâmplat să mergem entuziasmați la un salon și apoi să ieșim de acolo fără să fim satisfăcuți complet de rezultate. Însă acum, când siguranța a devenit o prioritate pentru toți, din cauza pandemiei care continuă să afecteze întreaga populație a planetei, frumusețea se mută pe locul doi.

Tocmai din cauza pericolului în care ne aflăm, trebuie să fim mai selectivi atunci când vine vorba de saloanele de înfrumusețare la care mergem. Acestea, fiind frecventate de alte persoane a căror stare de sănătate nu o cunoaștem, prezintă riscul răspândirii de infecții, dacă nu practică cele mai riguroase norme de sterilizare și siguranță. Iată ce întrebări ar trebui să vă puneți înainte ca să alegeți salonul.

1. Ce măsuri de siguranță sunt luate în salon?

Proprietarii de saloane trebuie să asigure un spațiu de cel puțin 2 metri între persoanele care se află în salon. În unele saloane sunt instalate scuturi transparente între stațiile de lucru, pentru a preveni contactul direct între clienți în timpul tratamentelor. Este obligatorie purtarea măștii și asigurarea igienei adecvate a instrumentelor și suprafețelor de lucru. Unele saloane acceptă plata doar cu cardul, pentru a elimina nevoia de a atinge bancnotele. În saloane ar trebui să existe un dezinfectant ușor disponibil pentru clienți la intrarea în salon, la casele de marcat și la toaletă.

2. Pot să citesc reviste și să beau o cafea în zona de așteptare, așa cum obișnuiam să fac înainte?

Nu. În prezent, este permisă așteptarea doar în spațiile în care se poate menține distanțarea socială și în această situație, doar apa poate fi servită clienților, în recipiente de unică folosință. Este recomandat să nu vă prezentați prea devreme la salon, dacă aveți o programare, pentru a evita situațiile care pot crește riscul de infecție.

3. Trebuie să port mască și mănuși la salonul de înfrumusețare?

Da, ar trebui să purtați o mască și să mențineți o distanță de cel puțin 2 metri atunci când mergeți la un salon de înfrumusețare, cel puțin atunci când vă aflați în zona de așteptare. Nu mai este obligatoriu să purtați mănuși, dar vi se va cere să vă dezinfectați mâinile la sosire.

Citeste si:
Masca de protecție în școlile din România. Ce spune Ministerul...
Masca de protecție în școlile...

4. Pot merge la salonul de înfrumusețare cu o prietenă/un prieten?

Nu este recomandat în acest moment, din motive de siguranță. Deși nu există reglementări care să vă interzică să intrați în salonul de înfrumusețare cu cineva, în interiorul salonului va fi necesară punerea în aplicare a distanțării sociale.

5. Salonul folosește cele mai bune metode de sterilizare a instrumentelor și a suprafețelor de lucru?

Orice instrument utilizat în timpul procedurilor și tratamentelor trebuie să fie de unică folosință sau sterilizat după fiecare client, folosind o autoclavă. Autoclava este un aparat care ucide bacteriile, virusurile și ciupercile de pe instrumente. Mesele, scaunele și paturile de tratament trebuie șterse cu un dezinfectant după fiecare client. Programările ar trebui să fie distanțate în mod corespunzător, astfel încât să existe timpul necesar pentru dezinfectarea corespunzătoare a fiecărui spațiu de lucru.

Citeste si:
Fără măști de protecție în aeroporturile și avioanele din Europa
Fără măști de protecție în...

6. Cât de des sunt dezinfectate suprafețele și instrumentele utilizate?

Pentru a împiedica răspândirea virusului COVID-19, suprafețele și instrumentele trebuie dezinfectate după fiecare client. Mânerele ușilor, întrerupătoarele de lumină și alte obiecte atinse de mai multe persoane în mod regulat ar trebui, de asemenea, să fie dezinfectate cel puțin de câteva ori pe zi.

7. Pot face o programare telefonic sau trebuie să merg la salon pentru programare?

Saloanele încurajează clienții să facă programări telefonice. Programarea ar trebui să includă câteva întrebări de bază, cum ar fi dacă clientul sau membrii apropiați ai familiei lui au prezentat febră, frisoane sau dificultăți de respirație sau s-au simțit rău în ultimele 24 de ore.

8. Cum pot fi sigur că nimeni cu COVID-19 nu a vizitat salonul de înfrumusețare înaintea mea?

Citeste si:
Terapia și Farmec își unesc forțele împotriva pandemiei
P: Terapia și Farmec își...

Personalul salonului de înfrumusețare ar trebui să efectueze un scurt test la telefon cu fiecare potențial client înainte de a face o programare. Cu condiția ca acest lucru și celelalte precauții menționate mai sus să fie respectate, riscul de infectare cu virusul COVID-19 la un salon de înfrumusețare ar trebui să fie eliminat.

9. Este bine să-mi scot masca / mănușile pentru un tratament?

Este, fără îndoială, mai sigur să vă mențineți măștile și mănușile în public în zilele noastre. Cu toate acestea, există multe proceduri și tratamente cosmetice de înfrumusețare, care ar fi cu totul imposibil de efectuat în cazul în care clientul ar purta mănuși sau mască.

10. Salonul oferă posibilitatea de a testa anumite mostre de produse?

În prezent, trebuie minimizată aplicarea mostrelor de produse de către clienți în interiorul salonului. Se preferă ca mostrele să fie ambalate și oferite clienților pentru a le încerca acasă, precizează antena3.ro.

Citeste si:
Lista de echipamente esențiale pentru salonul de înfrumusețare
Lista de echipamente...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 30 Octombrie 2020 - 12 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.