Într-o şcoală dintr-o comună din județul Iași, cursurile se desfășoară online. În practică, doar 60% dintre elevii comunei dispun de laptopuri sau alte dispozitive moderne pentru a putea participa la ore online. Astfel, profesorii instituției au implementat un sistem cu lecţii şi teme trimise în plic, pe microbuz.

Comuna Bivolari este singura localitate din judeţul Iaşi unde şcoala se face conform scenariului roşu, adică online. Însă doar 60% dintre elevii comunei dispun de tehnologia necesară pentru a putea participa la orele online.

În două state din comună, localnicii nu au reţea de internet. Potrivit presei locale, conducerea şcolii a găsit o soluţie pentru ca elevii să primească temele și lecțiile: femeia de serviciu va merge cu microbuzul pentru a împărţi temele elevilor. Prin urmare, elevii sunt nevoiţi să trimită temele în plic, acestea fiind sigilate.

Directorul Şcolii Gimnaziale din Bivolari, Constantin Ţâru, a spus că se vor face grupe de elevi care să vină, conform unei programări, la sediul şcolii să ia plicuri cu lecţii. Iar după ce rezolvă temele acasă, să le înmâneze şoferului de microbuz, în plicuri sigilate. Comuna Bivolari are o rată de infectare de 7,74 de cazuri la mia de locuitori, asta fiindcă de aproape o lună există un focar de coronavirus la Centrul de Asistenţă Medico-Sanitară din Bivolari, informează adevarul.ro.