"Am crescut numărul de autobuze, tramvaie şi troleibuze în trafic, astfel încât să fie mai uşor să ajungeţi la destinaţie având în vedere că astăzi au început şcolile, chiar dacă o parte învaţă online şi o parte hibrid, cu prezenţă fizică, acolo unde se impune. De asemenea, ne ocupăm de curăţenie, dezinfectare, nebulizare", a precizat edilul general, într-o intervenţie live pe Facebook.

Firea a precizat că a fost necesară suplimentarea numărului de autobuze şcolare pentru Sectorul 4 şi pentru Cartierul Greenfield.

Viceprimarul Aurelian Bădulescu a declarat că decontaminarea mijloacelor de transport în comun se realizează la fiecare capăt de linie, dar şi la finalul zilei, când se folosesc soluţii "mult mai puternice". Potrivit acestuia, controlorii STB vor avea şi atribuţia de a-i îndruma pe călători în ceea ce priveşte purtarea măştii. În această activitate vor fi implicaţi şi poliţişti locali.

Intervenţia live a fost transmisă dintr-un tramvai modernizat în cadrul uzinei de reparaţii a STB. Primarul general, Gabriela Firea, a subliniat că este vorba despre o reconfigurare totală şi dotări precum aer condiţionat, WiFi, priză USB.

"Atât acest tramvai, cât şi cele opt care sunt, de asemenea, modernizate de către uzină au un confort sporit pentru toţi călătorii. Nu sunt frumoase doar la exterior, ci şi dotările tehnice sunt deosebite. (...) Cei care călătoresc cu aceste tramvaie noi beneficiază de aer condiţionat, de WiFi, priză USB, trapă pentru persoanele cu dizabilităţi. Aici ar fi încăput 300 de călători, dar fiind pandemie trebuie să se păstreze distanţa fizică şi capacitatea este mult mai mică. (...) Este reconfigurare totală", a precizat ea.

La rândul său, directorul general al STB, Alexandru Kansou Hazem, a precizat că tramvaiul modernizat are o lungime de 27 de metri şi că materialul folosit, fibra de sticlă, va atenua vibraţiile din exterior, asigurând inclusiv o mai bună izolare fonică.

"Nu este un tramvai vopsit şi cu picăţele doar. (...) Avem WiFi gratuit, USB şi urmează a veni aerul condiţionat. Avem sistem de informare electronică şi este adaptat pentru persoane cu dizabilităţi. (...) Acest proiect nu este făcut de vreun ageamiu, este vorba de Universitatea Politehnică Bucureşti", a explicat el.

Nicuşor Dan, candidat independent susţinut de PNL şi USR PLUS la Primăria Capitalei, a declarat joi că 90% dintre tramvaiele pe care Bucureştiul le are în prezent nu dispun de aer condiţionat şi că modernizarea ar consta în vopsirea "cu picăţele roşii", precizează Agerpres.

"Primarul PSD vine la uzina STB-ului, vopseşte un tramvai cu picăţele roşii şi pretinde că l-a modernizat. De fapt, tramvaiul pe care o să vi-l prezinte face parte dintr-un lot de 46 de tramvaie care au fost modernizate în intervalul 2010 - 2015 şi primăria azi doar îl vopseşte în alte culori, cu picăţele roşii şi pretinde că l-a modernizat chiar ea însăşi", a susţinut Dan, la o conferinţă de presă organizată în faţa sediului Uzinei de Reparaţii "Atelierele Centrale" a Societăţii de Transport Bucureşti.