Social 2 August 2020 15:20

Salvamontiștii din Argeș au relatat întâmplările prin care au trecut în acest weekend, recuperând diverși turiști ce au pornit la drum fără să fie pregătiți.

În cursul nopții de sâmbătă, salvamontiștii din Argeș au avut o misiune de salvare la înălțime: au recuperat doi turiști care au rămas blocați în Piatra Craiului.

Alți doi indivizi au plecat beți spre vârful Moldoveanu, în adidași, fără să aibă echipament adecvat pentru munte. Aceștia s-au avântat spre vârf abia la ora 14:30, iar salvamontiștii i-au găsit noaptea la cabana Podragu.

”Cadouri de ziua noastră în timpul nopții trecute, că tot a fost ieri Ziua Salvamont. Am primit cu totii ceea ce am meritat! Acțiune foarte lungă și grea de recuperare a doi turiști din Călărași, noaptea trecuta, persoane complet nepregătite pentru Piatra Craiului, unde ajunseseră nu pe vreo potecă marcata mai expusă, ci chiar pe Brâul de Mijloc, unde s-au blocat. Asta a însemnat o noapte întreagă pierdută de către salvamontiștii câmpulungeni, oameni care acum au terminat acțiunea și ar trebui să fie pregătiți pentru accidente în continuare”, au scris salvamontiștii pe Facebook.

”În paralel, la Cota 2000 Transfăgărășan, o altă dovadă a regresiei de la montaniard la ”munțoman” este faptul că doi tineri, băuți, au plecat de la tunelul Transfăgărășan spre Moldoveanu, la ora 14:30. În adidași. Halucinant, nu? În final, au fost reperați în cursul nopții la cabana Podragu, în siguranță, unde au fost îndrumați să coboare de către un grup de montaniarzi”, au mai relatat cei de la Salvamont Argeș.

Aceștia lansează și un avertisment către cei dornici de mers pe munte, dar care nu iau în serios dificultatea: ”Oameni buni, începeți cu munți ușori, țineți în frâie egoul zburdalnic, care vă îndeamnă să mergeți din parc direct către Moldoveanu, Negoiu sau Piatra Craiului. Învățați muntele încetul cu încetul, lăsați netul unde alți supraviețuitori se laudă că au reușit nu știu ce tură. Nu de alta, noi facem totul să aveți happy-end ca în filmele americane, dar lucrurile se pot sfârși și prost, într-un sac cu fermoar.”

Citeste si:
Zonele din România unde zăpada a atins peste un metru
Zonele din România unde...


Despre autor:


Ultima actualizare: 2 August 2020 - 03 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.