O biserică evanghelică din satul Dobârca, Miercurea Sibiului, care datează din anul 1481, s-a degradat atât de mult încât acum a ajuns adăpost pentru animale.

Biserica evanghelică fortificată din Dobârca este unul dintre cele mai vechi monumente istorice aflat pe teritoriul satului Dobârca, din orașul Miercurea Sibiului.

Din păcate însă, biserica a ajuns la un stadiu avansat de degradare, fiind devastată în nenumărate rânduri. Acum a devenit chiar adăpost pentru animale.

În cursul zilei de marți au apărut pe Facebook câteva imagini cu ceea ce se află înauntrul bisericii. Șocant este faptul că autoritățile locale nu au anunțat nici până la acest moment că vor interveni, chiar dacă postarea a fost distribuită în repetate rânduri de către mii de persoane.

„Vezi gradul de dezvoltare al unei tari, din modul cum isi valorifica patrimoniul cultural...

Citeste si:
10 imagini care demonstrează că animale sunt o sursă nesfârșită de...
10 imagini care demonstrează...
Citeste si:
Pasi de urmat in caz ca suspectezi ca ai coronavirus
Pasi de urmat in caz ca...

Poza este facuta intr-o biserica fortificata din Transilvania, mai exact in Dobârca, Sibiu. De la pisanie ne dam seama ca este construita in 1481 (aproape de ultima perioada de domnie a lui Vlad Tepes) ”, este mesajul postat alături de fotografie.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.