Social 30 Iulie 2020 14:34

Filmare cu ministrul Mediului care încearcă să își citească discursul în limba engleză la o conferință de presă din Madrid este în continuare distribuită pe rețelele sociale. Reacția oficialului nu a întârziat să apară, acesta susținând că nu își aduce aminte ca în școală să fi participat la vreo oră de limba engleză.

Ministrul a fost întrebat de către jurnaliști ce notă și-ar da pentru discursul pe care l-a avut anul trecut la Madrid, însă răspunsul acestuia nu a fost conform așteptărilor, Alexe susținând că este mai preocupat de problemele legate de tăierea pădurilor decât de limba lui Shakespeare.

„Mă gândeam că mă întrebaţi de ce am făcut cu pădurile României care se taie în fiecare zi, repet şi am spus-o tot timpul, nu am fost niciodată un bun vorbitor de limbă engleză eu nefiind în situaţia în care în şcoala generală sau în liceu să fi făcut engleza la şcoală, am şi un accent foarte frumos moldovenesc care e delicios şi atunci când vorbeşti în limba română darămite atunci când vorbeşti în limba engleză. A fost un moment plin de emoţie la Madrid, care evident a fost taxat ca atare pe reţelele de socializare. Dar repet, totul face parte din această campanie electorală”, a explicat oficialul pentru Mediafax.

Filmarea a fost făcută în luna decembrie, anul trecut, când Costel Alexe se afla la o conferință de presă pe teme de mediu la Madrid. Imaginile au fost distribuite zilele trecute pe Facebook și au strâns multe reacții negative la adresa oficialului.

Deși în CV-ul publicat pe site-ul Camerei Deputaților este specificat că știe mai multe limbi străine, la acel moment ministrul Alexe încearca cu greu să urmărească discursul scris pe foaie.

Pronunția greșită în limba engleză și expresiile care pot fi cu greu înțelese stârnesc un val de reacții din partea celorlalți oficiali aflați în sală.


Despre autor:


Ultima actualizare: 30 Iulie 2020 - 02 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.