Social 30 Iulie 2020 11:23

Din ce în ce mai mulți români contestă în instanță măsurile de izolare și carantinare dispuse de către Direcțiile de Sănătate Publică.

Odată cu intrarea în vigoare a legii 136/2020, care oferă un cadru pentru izolarea și carantinarea persoanelor, din ce în ce mai mulți români, fie din țară, fie din afara ei, dar și cetățeni străini contestă în instanță măsurile impuse.

Legea a intrat în vigoare în data de 21 iulie 2020 iar începând de atunci, Judecătoria Cluj Napoca, Tribunalul Dâmboviţa, Judecătoria Bârlad, Tribunalul Sibiu, Judecătoria Mediaş, Judecătoria Odorheiu Secuiesc, Tribunalul Vaslui, Judecătoria Râmnicu Vâlcea, Tribunalul Suceva, Judecătoria Drobeta Turnu Severin, Judecătoria Găeşti primesc din ce în mai multe procese cu privire la anularea deciziilor de carantină sau izolare.

În mare parte, instanțele resping cererile de acest fel venite de la cetățeni. Există și excepții, la

Judecătoria Mediaş, Judecătoria Odorheiul Secuiesc, Judecătoria Târgu Mureş sau la Judecătoria Galaţi.

Judecătorii din Târgu Mureș au anulat decizia de carantinare emisă de DSP Mureș în cazul a trei români veniți din Suedia. Aceștia au fost plasați în carantină pe baza unor liste neactualizate, emise cu 16 zile înainte ca repsectivii să intre în țară.

De asemenea, Judecătoria Galați a revizuit decizia dată de DSP Galați, cu privire la izolarea unei minore la Spitalul Sf.Parascheva și a dispus ca aceasta să fie izolată la domiciliu, arată stiri.tvr.ro.


Despre autor:


Ultima actualizare: 30 Iulie 2020 - 11 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.