Nelu Tătaru a explicat că identificarea unui posibil focar de infecții la biserici se poate face mult mai rapid, deoarece în acest caz este vorba despre comunități restrânse, cum ar fi un cartier, dar teatrele pot primi oameni din diverse zone ale orașului.

Activitățile bisericești se vor putea desfășura în condițiile în care se vor păstra regulile de igienă, dezinfectare, asigurarea unui număr de participanți raportat la capacitatea bisericii, prima regulă fiind distanțarea fizică.

„Biserica este a cartierului, la o sală de teatru vin din tot orașul. Existând o transmitere comunitară, putem aduce și ne putem întoarce înapoi în oraș din acea incintă, care este teatrul”, a spus Nelu Tătaru la Digi24.

De asemenea, ministrul a explicat că teatrele sunt mult mai spațioase și în acest caz ar trebui să fie făcută o împărțire a scaunelor, dar spațiul este foarte închis.

„Aerajul și în general tot ce înseamnă ventilarea aerului se face mai greu decât în exterior. Medical vorbind, gestionăm o cameră închisă. Într-o biserică, fiind o capacitate mai mică, păstrând acea distanțare, lumea intră și la un moment dat iese. (...) În gestionarea teatrelor este un pic mai greu. Un prim pas, la relaxarea din 1 iunie, a fost momentul în care s-au putut relua repetițiile”, a mai adăugat Tătaru.

Redeschiderea teatrelor ar putea să aibă loc de la 1 iulie, dar totul depinde de evoluția situației epidemiologice între 15 iunie și 1 iulie:„Avem o serie de măsuri pe care le putem gestiona în acest moment, nu putem gestiona mai multe”, a subliniat ministrul sănătății.