„Toți acești mici și ridicoli autoimprovizați dumnezei de carton ideologic sunt suicidar animați de principiul distrugerii ordinii morale personale și publice țesute și hrănite de creștinism. Hristofobia unor oameni care ajung să comită gestul de a modifica hoțește pe Google Maps numele unui edificiu pe care Biserica Ortodoxă cu sprijinul firesc al Statului Român îl ridică in memoria tuturor eroilor din istoria acestei țări creștine, indică o periculoasă patologie morală care face deja foarte mult rău Europei și lumii civilizate de creștinism de-a lungul a două milenii”, a declarat Vasile Bănescu, potrivit hotnews.ro.

Purtătorul de cuvânt spune că această schimbare este o probă a urii unor persoane, „care, cu sau fără voia lor, ajung să compună câteva nuclee ideologice dur anticreștine / antiortodoxe din România”.

Foarte mulți români au fost de-a dreptul revoltați când au observat această schimbare, ea nefiind prima de acest fel la adresa Catedralei Mântuirii Neamului. Acesata a mai apărut și cu denumirile de „Catedrala Falei Patriarhului” și "Catedrala șpăgarilor!”.

Modificarea informațiilor de pe Google Maps este la îndemâna tuturor internauților, așa că, nici de această dată nu au ezitat să facă glume, mai mult sau mai puțin jignitoare. Catedrala Mântuirii Neamului Românesc apare sub denumirea de „Catedrala Prostirii Neamului Românesc”.

Construirea Catedralei Mântuirii Neamului a fost și este un subiect dezbătut de români, chiar și pe timpul pandemiei, iar această denumire de pe Google Maps nu a făcut decât să creeze revoltă și controverse în rândul creștinilor.

Cel care a făcut publică descoperirea a fost deputatul PNL Daniel Gheorghe, care consideră că această „glumă” este o ofensă la adresa comunității ortodoxe.